Nieuwjaarsstart

7 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Ik heb nog niks van mijn goede voornemens uitgevoerd, het is droevig. Zo zou ik sporten, maar de drempel van de sportschool ben ik nog niet over geweest. Wel fietste ik veel te snel over een spekglad wegdek en ging ik onderuit. De val viel mee, maar het gekke is dat je pas een paar uur later de beurse plekken voelt. Maar goed, kom ik toch nog aan mijn nodige portie spierpijn.

Je doet eens gek in het nieuwe jaar. Zo dacht een lokale boer om razendsnel naar huis te rijden met zijn tractor en een kar vol schapen. Nu daveren die gevaartes wel vaker lomp hard over de wegen, maar om dan maar de snelweg te pakken, getuigt niet van een frisse portie vernuft. Misschien was hij geïnspireerd door de Ederveense, rappe Ginaftruck die ver van huis de Dakar Rally rijdt. De politie escorteerde de man over de vluchtstrook bij zijn trieste aftocht.

Enne, het kan vriezen en het kan dooien, zeker deze winter. Vraag het de politici. Kreeg oud-burgemeester Roel Robbertsen tijdens de nieuwjaarsreceptie een erepenning, raadslid Frans van Os slikte daar een bitter bil weg, omdat hij door de fractievoorzitter van GemeenteBelangen in de kou en op straat was gezet.

Die zelfde avond kwam burgemeester Cees van der Knaap op de proppen met een nieuwe muziektent op Markt. Dat is nog eens een toonaangevend voorstel. Muziek in de tent betekent leven in de brouwerij. Wel vreemd dat dit ding ooit in die buurt afgebroken werd, om hem dan nu weer op te bouwen. Dat is onbegrijpelijk, maar misschien heeft mijn hersenpan een te grote smak gemaakt toen ik met mijn fiets gevloerd werd.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie