Woonstede in beroep tegen Imminck

7 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Henk Imminck reageert verrast als hij hoort dat Woonstede in beroep gaat. ,,Ik weet van niets. Ik wacht de brief van de advocaat maar af,” zegt de snackbarhouder. De snackbar moet uit de Uitvindersbuurt vertrekken, omdat Woonstede deze buurt een opknapbeurt geeft. De snackbar is het enige oude gebouw dat daar nog weg moet. Imminck is coöperatief, wil wel weg, maar verwacht van Woonstede een nieuw onderkomen in dezelfde buurt.

EDE - De affaire tussen Henk Imminck van snackbar Simon van Kooten en wooncorporatie Woonstede gaat een nieuwe fase in. De rechtbank in Arnhem wees de vordering van Woonstede af om de huurovereenkomst van de snackbar te ontbinden. Woonstede gaat tegen deze uitspraak in beroep.

door Jan de Boer

Jan van der Kruif van Woonstede zegt dat de wooncorporatie een juridische uitspraak wil van de rechter. ,,De kantonrechter heeft in de bodemprocedure eigenlijk alleen maar gezegd, dat wij ons te weinig inspanningen getroost hebben. In de wet staan twee regels over overname van huur. De rechter heeft gezwegen over de vraag wat er gebeurt als de eigenaar de bestemming op een gehuurde zaak wil verwezenlijken. En dat dan de huurovereenkomst wordt ontbonden.”

Bij Woonstede vindt men het jammer dat de rechter daarover in de bodemprocedure niet heeft gesproken, aldus Van der Kruif. ,,Het gaat ons niet zo zeer om het gelijk, we willen weten wat het nu rechtens is zoals het zo mooi heet. De uitspraak is geen juridische uitspraak. Bij het hof in Arnhem gaan we in beroep. We zijn ook in praktisch opzicht bezig. En bekijken met de gemeente of we alternatieven kunnen vinden.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie