Franse barok met ensemble Les Elements

7 januari 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Het ensemble Les Elements zal als eerste optreden in de nieuwe serie zaterdagavondconcerten in de Oude Kerk van Bennekom. De muzikanten leggen zich toe op de uitvoering van kamercantates in de bezetting mezzosopraan (Talitha van der Spek), fluit (Marjolein Lever), viola da gamba (Robert Smith) en theorbe (Israel Golani).

De vier jonge musici behoren tot de nieuwe generatie 'oude muziek' specialisten. Ze studeerden alle vier aan het Conservatorium van Amsterdam en ze treden op met binnen- en buitenlandse muziekgezelschappen als De Nederlandse Bachvereniging, De Vlaamse Opera en de Nationale Reisopera.

Hun specifieke voorkeur heeft het Franse barokcantate repertoire. Deze muziek wordt te weinig uitgevoerd, maar de zachte klanken van een continuo met viola da gamba en theorbe leent zich bij uitstek voor de subtiele Franse muziek.

Het concert begint zaterdag 10 januari om 20.00 uur. Kaarten kunnen bij de ingang van de kerk worden gekocht en de entreeprijs is twaalf euro voor volwassenen en zes euro voor studerenden. Voor informatie over de concerten, het Jaarprogramma of de Stichting Zondagmiddagconcerten in zijn algemeenheid kunt u contact opnemen met Ton Kamphuis, tel. 418268 of tonkamphuis@hotmail.com

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie