Nieuwe website ziekenhuis Gelderse Vallei

7 januari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Ruim zestig procent van alle patiënten surft eerst naar de website van het ziekenhuis voordat ze er naar toe gaan. Mensen willen graag goed geïnformeerd zijn voor een bezoek aan de medisch specialist. Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe website die tegemoet komt aan de wensen van patiënten en medewerkers.

De website heeft een nieuw, fris uiterlijk gekregen. Je kunt op de site zoeken op aandoening, op specialisme en natuurlijk diverse zoekwoorden. Elk specialisme heeft een eigen website gekregen. De medisch specialisten stellen zich voor, de folders over ziekten en behandelingen staan op de site, het is een bron van interessante informatie. Nieuw is de mogelijkheid om ‘Mijn ZGV’ te maken: je eigen favoriete pagina’s bewaar je heel handig.

Meer bezoekers

Ziekenhuis Gelderse Vallei heeft de afgelopen jaren gemerkt dat de website een steeds groter aandeel krijgt in de zorg. Het aantal bezoekers en patiënten dat zich via de website oriënteert op een ziekenhuisbezoek is de afgelopen 5 jaar gestegen van 5.000 per maand naar meer dan 20.000 per maand.

Hieraan heeft bijgedragen dat patiënten via de website een online afspraak kunnen aanvragen bij de polikliniek. Van deze mogelijkheid wordt veel gebruik gemaakt. Op de nieuwe website is het maken van een afspraak nog overzichtelijker gepresenteerd. Ook de wachttijden voor een bepaalde ingreep zijn duidelijk weergegeven. Data voor voorlichtingsavonden en andere evenementen staan heel handig in de activiteitenagenda op de site.

Gratis kaartje

Een van de meest bezochte pagina’s op de oude website was de mogelijkheid een patiënt te kunnen e-mailen. Op de nieuwe website is dit vervangen door een e-card. Bezoekers kunnen gratis een e-card versturen naar een patiënt die opgenomen is in het ziekenhuis. De kaarten zijn fleurig vormgegeven en er is keuze uit 15 verschillende e-cards. De kaart wordt in kleur geprint en bij de patiënt op de verpleegafdeling bezorgd.

Fotoalbums

Uit reacties van testpersonen blijkt dat foto’s favoriet zijn. Daarom zijn fotoseries gemaakt over de behandeling van staar, de operatieafdeling en de dialyseafdeling. Ook kunnen mensen zien hoe een ziekenhuismaaltijd wordt klaargemaakt in de keuken.

De website is gebouwd door bureau Netbasics uit Barneveld.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie