Van der Klok bedankt als erelid GemeenteBelangen

7 januari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Piet van der Klok, oud-wethouder en oud-voorman van GemeenteBelangen (GB), is diep geschokt door de ontwikkelingen binnen de fractie van GB. Voor Van der Klok is het onverteerbaar dat GB het raadslid Frans van Os uit de fractie heeft gezet. En dat Van Os, die al bijna vijftien jaar raadslid namens GB was, als eenmansfractie moet doorgaan.

Van der Klok heeft een brief geschreven aan de leden, het bestuur en de fractie van GB die er niet om liegt. ,,Gezien de recente ontwikkelingen binnen GemeenteBelangen is er voor mij geen herkenning meer binnen de partij, waarvoor ik mij dertig jaar lang, van 1968 tot 1998, met veel enthousiasme heb ingezet. Daarom bedank ik voor het erelidmaatschap van GemeenteBelangen”, zo schrijft Van der Klok op 31 december.

Frans van Os

Gemeenteraadslid Frans van Os was door GemeenteBelangen (GB) uit de fractie gezet. Deze mededeling kreeg Van Os per brief. De fractie van GB is nu gereduceerd tot drie leden. Het voorstel in de begrotingsraad over de verlaging van het inflatiepercentage is uiteindelijk de laatste druppel voor de breuk.

Van Os, een noeste werker die jarenlang op de achtergrond veel werk voor de GB verzette, heeft de ‘boel’ wat hem betreft afgewerkt. ,,Alle spullen, die ik thuis had, heb ik in de kast van de fractiekamer gezet. De deur heb ik op slot gedraaid en de sleutel ingeleverd bij de griffie. Ook heb ik mij voor GemeenteBelangen uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel en bij de bank.”

Volgens Van Boven had het geen zin om ‘door te blijven rommelen’. ,,Het kwam de sfeer in de fractie niet ten goede. Dat heeft ook geen zin. Het liefst had ik dat Frans in februari, maart was gestopt. Dan hadden we netjes afscheid kunnen nemen.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie