Blijdschap na de 3-1 van Anoek Blankespoor.
Blijdschap na de 3-1 van Anoek Blankespoor. DTS Vrouwen 1

Gelijkspel DTS-vrouwen tegen Ter Leede

9 april 2018 om 13:51 Sport/sport Deel je nieuws

Na het gelijkspel tegen FC Eindhoven vorige week, stond voor de vrouwen van DTS vandaag op een zonnig Sportpark Inschoten de thuiswedstrijd tegen Ter Leede op het programma. Een mooi affiche om zich te revancheren en in de achtervolging te blijven van de nummer 1, Saestum.

DTS begint goed aan de wedstrijd. Er wordt fel gespeeld, duels worden gewonnen en er worden wat kansen gecreëerd. Toch weet DTS zichzelf niet te belonen. Een 4-tegen-2 situatie wordt slordig uitgespeeld, een aantal schoten op doel zijn niet venijnig genoeg en een kopbal van Anoek Blankespoor wordt gepakt door de keeper.

Toch na een half uur spelen weet Sofie Houba, na een uitstekende verre inworp van Jade Hensen, 1-op-1 met de keeper met buitenkant rechts de bal in het doel te schieten. En daar blijft het niet bij.  Zeven minuten later weet Joëlle de Bondt, na goed voorbereidend werk van Sofie Houba, de bal er ook in te schieten. 2-0. Met deze stand zoeken de twee ploegen de kleedkamers op.

Na rust lijkt Ter Leede scherper uit de kleedkamer te zijn gekomen en aan de kant van DTS worden wat noodgedwongen wissels doorgevoerd. In de 65e minuut weet Ter Leede terug in de wedstrijd te komen 2-1. Lang duurt dit niet, want 3 minuten later wordt er de belangrijke 3-1 gescoord. Willeke Pater legt de bal goed terug en de inlopende Anoek Blankespoor kan de bal inschieten.

Na deze goal worden de vrouwen van DTS iets onzorgvuldiger. Er wordt minder fel en slordiger gespeeld, wat in de 78e minuut leidt tot een tegengoal, 3-2. En waar men bang voor was, gebeurde. In de 89e minuut werd door Ter Leede in eerste instantie de bal op de paal geschoten, maar in de rebound zijn zij scherper en weten ze toch de bal achter Charlotte Moor te krijgen, 3-3.

DTS weet niet meer te scoren en hierdoor eindigde wedstrijd in een pijnlijk 3-3 gelijkspel. Volgende week reizen de vrouwen van DTS af naar Klaaswaal voor de uitwedstrijd tegen SSS.

Wedstrijd: DTS Ede - Ter Leede

Datum: 07-04-2017

Eindstand: 3-3 (2-0)