Matig begin Polar Bears in LEN Trophy

9 januari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - In het eigen zwembad De Peppel heeft Polar Bears haar eerste Europacupduel van het weekend ruim verloren. Het duel, in de tweede groepsfase van de LEN Trophy, werd met 9-15 ruim verloren van topper Olympiakos SC.

door Boy Imminck

In de tweede poulefase van de Europacup hoorden eigenlijk vier ploegen te strijden om twee plaatsen in de kwartfinale. Het Slowaakse Vrutky had zich echter voor het toernooi al teruggetrokken zodat er nog maar drie ploegen overbleven. Op voorhand waren Polar Bears en Olympiakos de twee toppers, een pittig duel lag dus in het vooruitschiet.

Aanklampen

In de wedstrijd kwamen de vrouwen Polar Bears alleen in het begin voor. Nadat de Grieken in periode één een 1-5 voorsprong namen, zette de thuisploeg even aan. Na een periodestand van 3-5 kwam Polar Bears verrassend terug naar 4-5. Toen echter lieten de Grieken pas een toefje van hun klasse zien. Uitblinkster Anita Eszter Tomaskovic maakte aanvallend het verschil. Polar Bears kwam er juist in aanvallend opzicht steed minder uit. Halverwege was de stand 5-8. Toen de bezoekers in het derde part eenmaal het gat hadden geslagen, werd de wedstrijd tam en liepen de Grieken ver weg.

Speelster Antonakou slaagde er steeds weer in om de verdediging van Polar Bears bloot te leggen. Met drie treffers bleek zij in de tweede helft van de wedstrijd erg beslissend. Ook Oranje-captain Yasmine Smit mocht na vier parten delen in de Griekse zege: 9-15.

Polar Bears zal zaterdagavond om 20.00 uur moeten winnen van SG Neukölln Berlin om zich te plaatsen voor de kwartfinale van de LEN Thropy.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie