Eindelijk een dag zonder problemen voor GINAF teams

9 januari 2009 om 00:00 Nieuws

MENDOZA – De zesde etappe in de Dakar Rally is was er één uit het boekje. Alle GRP-equipes (GINAF Rally Power) keerden voldaan terug en kenden geen technische tegenslagen. In het kamp van GINAF Rally Service kende alleen de equipe van Edwin van Ginkel problemen. Edwin, Daniël en Sven brachten de nacht door op het parcours. Zij kwamen met de assistentietruck vast te zitten. Vandaag worden ze uit hun positie bevrijd en kunnen dan op weg naar het volgende tussenstation.

De zevende etappe is inmiddels geneutraliseerd. De karavaan gaat vrijdag via de verbindingsroute naar Valparaiso. De trucks en overige voertuigen die nu nog vastzitten kunnen in de loop van de ochtend hun weg naar Chili vervolgen.

Soepel door de duinen

De rallyrijders hebben een extra rustdag in het verschiet. De GRP-mannen gaan met een goed gevoel richting Chili. Wuf van Ginkel eindigde donderdag als zesde. ,,We hebben lekker ontspannen gereden. Vooral in de duinen ging het heel goed. Dat geeft hoop voor de komende etappes.’’

In tegenstelling tot eerder deze week bleef de formatie gevrijwaard van materiaalpech. Dat tot grote vreugde van monteur Richard de Rooij. ,,Het is heerlijk om een dagje te rijden zonder problemen. We hebben onderweg Marcel nog een keer losgetrokken bovenop een duin. Hij kwam achter ons toen we moesten wachten voor de vastgelopen trucks van Franz Echter en Hans Stacey. We reden vervolgens samen soepel door de duinen. Ook in het restant hebben we geen problemen gehad en zijn tevreden met de zesde plaats.’’

Marcel stuurde de tweede GINAF naar een dertiende stek. Ook in deze equipe was de monteur in zijn nopjes. ,,Een probleemloze dag’’, zei Gerard van Veenendaal. ,,De truck loopt als een speer en technisch gezien hebben we de zaak onder controle. Ik verwacht dat er na de rustdagen in Chili nog wel gekke dingen gaan gebeuren. Deze Dakar is nog niet gelopen’’, aldus een optimistische Gerard.

Anne Kies bleef donderdag werkloos. De snelle assistentietruck kon zorgeloos de etappe afleggen. ,,We hebben ons eigen tempo kunnen rijden. Er was niemand die hulp nodig had en kwamen als zeventiende binnen’’, zei navigator Michel van Herpen.

Bulldozer bij Vink

Martin van den Brink presteerde na twee teleurstellende dagen uitstekend. Het klantenteam van GINAF Rally Service werd zeer verdienstelijk vierde in deze toch lastige etappe. Jack Brouwers kwam keurig op tijd binnen en Rob Vink is, zoals bekend, niet meer in de strijd. Donderdag werden er pogingen ondernomen om de gele GINAF met behulp van een bulldozer op zijn wielen te krijgen. Die missie wordt mogelijk vandaag vervolgd.

Bron: www.ginafrallypower.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie