‘Super gaaf om weer te helpen’

21 januari 2009 om 00:00 Nieuws

,,Een perfecte opleiding waarmee ik de handvatten hoop te krijgen om anderen op een doordachte en verantwoorde manier te kunnen helpen’’, stelt Hannie. ,,Een betaalde baan is daarbij niet het uitgangspunt. Ik volg mijn intuïtie en ik geloof dat ik geboren ben om iets te betekenen voor anderen. Je moet groot durven dromen en proberen waar te maken wat je droomt. En dat bereik je door te doen en niet door te blijven zitten.”

WEKEROM - De geboren Nunspeetse volgt na een afgeronde opleiding Sociaal Pedagogisch Werk in Zwolle momenteel de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan de Christelijke Hogeschool Ede (CHE).

door Erik van Middendorp

Het is niet de eerste keer dat Hannie naar ‘t buitenland vertrekt. ,,In 2007 ben ik betrokken geweest bij een kindertehuisproject in Kenia en afgelopen zomer ben ik vier weken in India geweest’’, vertelt Hannie. ,,Samen met een vriendin heb ik toen twee weken geholpen bij een kindertehuis en zijn we ruim een week actief geweest in Bhimavaram. Het echtpaar Rajkumar en Juyonna Gantha biedt hier hulp en verkondigt het evangelie aan talloze onaanraakbaren. Het was een voorrecht om te beleven hoe je jezelf volledig in dienst kan stellen van je naaste. Dit heeft veel bij me losgemaakt en ik ben dan ook blij dat ik in februari weer kan gaan helpen. Super gaaf!’’

Stichting TRIN is een Nederlandse organisatie die de liefde van Jezus uitdraagt en hulp biedt aan de armen, weduwen en wezen aan de onderkant van de samenleving. De organisatie wordt geleid door Matthëus en Rebekah van der Steen en houdt door het hele land regelmatig bijeenkomsten –Revival Fire Nights– waar niet-gelovigen en gelovigen uit alle gezindten op af komen. ,,TRIN staat los van kerken; alles draait om de liefde van God en Jezus’’, legt Hannie uit. ,,Tijdens de bijeenkomsten zijn er wisselende sprekers uit binnen en buitenland en is er veel ruimte voor zang en muziek. Zo’n bijeenkomst is een open, enthousiast en opbouwend gebeuren waar je echt wijzer van wordt. Vanuit TRIN worden projecten in landen als Brazilië, India, Kenia, Kosovo, Pakistan, Rwanda, Mozambique en Indonesië opgepakt en ondersteund. Dit wordt mogelijk gemaakt door donaties en inzet van vrijwilligers die de organisatie een warm hart toedragen.”

Naast de kosten voor de reis en het verblijf is er ook geld nodig voor de aanschaf van kleding en voedsel voor de armen, weduwen en wezen ter plaatse. Vrijwilligers die namens TRIN deelnemen aan dit project zamelen dit persoonlijk in. Iedereen die wil helpen om Hannie’s droom te verwezenlijken, kan een donatie overmaken naar rekeningnummer 461090775 ten name van J. van der Weerd te Wekerom onder vermelding van ‘Indiaproject’. Meer informatie via telefoonnummer 06-13302168 of per email naar hannievanderweerd@hotmail.com

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie