Rijbewijzen ingenomen na aanrijdingen met drankgebruik

21 januari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De politie in het district West-Veluwe Vallei heeft het afgelopen weekend van in totaal vier bestuurders het rijbewijs ingevorderd nadat ze in beschonken toestand betrokken waren geraakt bij aanrijdingen.

Een 44-jarige Edenaar raakte vrijdagavond 17 januari ook zijn rijbewijs kwijt. Hij bleek rond elf uur op de Stationsweg met zijn auto tegen een leegstaand pand te zijn gereden en reed door. Agenten troffen de man later thuis aan. Bij de Edenaar werd een alcoholpromillage gemeten van 1,6 (drie keer de norm)

In Wageningen raakte een 69-jarige vrouw zaterdag haar rijbewijs kwijt nadat ze op het Plantsoen in haar woonplaats onder invloed van alcohol tegen geparkeerde auto’s was gebotst (zie persbericht elders op deze pagina).

Datzelfde lot was een 29-jarige beschoren toen ze zaterdagnacht op de Nieuwe Kazernelaan in Ede een lantaarnpaal omver reed. Ook deze vrouw bleek gedronken te hebben.

Vrijdagavond hield de politie in Kootwijkerbroek een 21-jarige man uit die plaats aan wegens het rijden onder invloed. Hij zou op de Veluweweg een lantaarnpaal omver hebben gereden en bleek bovendien niet verzekerd. Bij de Kootwijkerbroeker werd een alcoholpromillage gemeten van 0,76. Voor een beginnend bestuurder ruim drieënhalf keer teveel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie