Sjoerd Rensen: 'De vechter van FC Dordrecht'

21 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Twee jaar geleden kwam Sjoerd Rensen in Ede wonen, dicht bij zijn vriendin en haar familie. Toen al had de 24-jarige doelman een leuke carrière achter zich. ,,Ik ben in Gendt geboren en getogen. Daar speelde ik tot en met de D-junioren voor hoofdklasser De Bataven. Toen kwam Vitesse. Samen met onder anderen Stijn Schaars (nu AZ, bi) werden we gescout.” De talentvolle goalie zat 25 wedstrijden op de bank van de Arnhemmers, tot een officieel debuut kwam het echter niet. ,,Op een gegeven moment meldde FC Dordrecht zich bij mij zaakwaarnemer. Die uitdaging, al is het elke dag zo’n tweehonderd kilometer reizen, ben ik aangegaan”, vertelt Rensen.

EDE - Een jonge twintiger is hij, maar als geen ander weet Sjoerd Rensen wat ‘ie wil. De eerste doelman van FC Dordrecht kreeg al vroeg in zijn carrière het predikaat ‘groeibriljant’ opgeplakt. Via de bank in de Eredivisie, de basis en de bank in de Jupiler League vecht Rensen zich een weg naar een mooie loopbaan. Dit allemaal vanuit zijn veilige thuishaven in Ede waar hij geniet van de onbekendheid.

door Boy Imminck

Vorig seizoen speelde Rensen bijna alle wedstrijden bij FC Dordrecht. Toch is niet iedereen even blij met hem. Zo verscheen op de website YouTube een aantal filmpjes met als titel: ‘Dit is de fout van FC Dordrecht: Sjoerd Rensen’. ,,Iedereen mag een mening hebben. Deze telt ook, al zitten er ook beelden van een andere doelman tussen. Supporters zingen me vaak toe, ik heb een goede band met ze. Ik houd er ook van om even een praatje met ze te maken.” Dit seizoen begon moeilijk voor de Edenaar. ,,Trainer Kruys koos voor een Belgische doelman. Ik ben 1.78 meter lang, ik heb het gevoel dat hij daarom liever voor een ander kiest. Als ik tien centimeter langer was geweest dan had ik nu ook niet bij FC Dordrecht gespeeld. Ik had vroeger groeihormonen kunnen gaan slikken, maar zo ben ik absoluut niet.” Inmiddels is de Belgische doelman Govert Boyen bij FC Dordrecht vertrokken en is Rensen, na zich lang te hebben verbeten, eerste keus.

In Ede kennen weinig mensen Sjoerd Rensen maar en dat is volgens de doelman niet zo erg. ,,Toen ik bij Vitesse speelde kwam er in een restaurant wel eens een ober om een handtekening vragen. Dat soort dingen is niet echt iets voor mij. Misschien ben ik daarvoor wel te nuchter. In Ede word ik nauwelijks herkent en dat past me wel.” Af en toe is Rensen ook langs de lijn te vinden bij een amateurvereniging in Ede. ,,Ik ken een aantal clubs en spelers uit deze regio maar nauwlettend volg ik het niet. Het is ook niet echt een niveau waar ik van onder de indruk ben, ik ga meestal om naar bekenden te kijken”, bekent de doelman. ,,Als er een club uit een mooi warm land komt dan ga ik dat zeker overwegen. Ik moet dan wel rekening houden met mijn vrouw en mijn pasgeboren kindje. Op dit moment heb ik geen ambities om bij een amateurclub in de regio Ede te gaan voetballen, sowieso wil ik profvoetbal blijven spelen zolang het kan. Deze zomer loopt mijn contract bij Dordrecht af, dan zie ik wel verder.”

De bekerdroom is voor FC Dordrecht voorbij. De ploeg verloor dinsdag met 0-1 van De Graafschap. Rensen veroorzaakte een penalty, waaruit Oost scoorde.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie