Bennekom heeft geen antwoord op spel SDC Putten

24 januari 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Voor de tweede keer dit seizoen was voetballend gezien Bennekom beter dan SDC Putten. Maar voor de tweede maal bleef de ploeg van Bram Braam met lege handen staan. Na een wedstrijd, die geen winnaar verdiende, trokken de gasten in minuut negenentachtig aan het langste eind: 1-2.

,,Die uitslag valt flink tegen'', beaamde Braam na afloop. ,,Je weet hoe ze spelen. Ze voetballen niet. Het enige wat ze kunnen is er met lange ballen razendsnel uitkomen. Op basis van het voetbal hadden wij verdiend te winnen. Ik vond dat wij goed en verzorgd speelden. Al dwongen we wel weinig kansen af.''

In de eerste drie kwartier bleef het bij welgeteld een schot van Tom Verhaar en een volley van Michel van der Sommen. Bennekom was wel veel in balbezit, maar creëerde geen kans. Voorin konden Roy de Ruiter en Lennart van de Peppel geen potten breken. Michel van der Sommen stond achter de spitsen. Hij nam de positie over van de geschorste Martin van Eck, waardoor er een plaatsje vrij kwam voor Van de Peppel. Braam borduurde verder met de formatie waarmee 2008 werd afgesloten. Dat betekende dus een plek op de bank voor topscorer Clint van der Wal.

,,In de rust heb ik aangegeven dat onze spitsen teveel in het centrum speelden. Ik heb gezegd dat ze meer de zijkanten moesten opzoeken'', aldus Braam. ,,Vooral het eerste kwartier na de rust had dat effect. We kregen toen wat kansjes.'' Arnaud Weideman stuitte op doelman Khalid Benlahsen, terwijl De Ruiter voorlangs mikte. Even later viel dan toch de 1-0. Een steekpass van Ruben de Goede werd door de naar rechts uitgeweken Roy de Ruiter tegen de touwen gewerkt.

1-1

SDC Putten moest dus nu wel de verdedigende stellingen verlaten. En al snel stond de 1-1 op het bord. Nadat Weideman ten koste van een overtreding balverlies van Verhaar had moeten corrigeren, werd de vrije trap door Martijn Duits in de hoek gemikt. Er was een discussie of het wel of geen fout was van doelman Kerwin Hartman. ,,Ik vond van niet'', meende Braam. ,,Wel stonden de verkeerde mensen in de muur. Arnaud Weideman is de man die dat moet regelen.''

Bennekom was niet echt bij machte alsnog de 2-1 af te dwingen. Ook de komst van Clint van der Wal en Ismail el Abbassi brachten daar geen verandering in. De bezoekers, die voor rust al via Niels Vlugt een beste kans hadden gehad, roken dat er meer in zat. Wilbert Scheenstra liet een opgelegde mogelijkheid liggen.

Uiteindelijk viel de 1-2 toch. Spelmaker Vlugt vond Albert van Nijhuis. De spits die niet voor niets de bijnaam van 'Appiegoal' heeft, bevestigde zijn reputatie door in de korte hoek binnen te schieten. De Bennekommers hadden nog even hoop, toen Tom Verhaar op een mooie positie mocht aanleggen voor een vrije trap. Zijn poging ging over.

Het gevolg was de eerste thuisnederlaag van het seizoen. ,,Na die 1-0 hadden wij het wat slimmer moeten spelen op het middenveld'', concludeerde Braam. ,,Iets meer laten zakken, om die snelle omschakeling op te vangen. Nu is het heel zuur dat je voor de tweede keer geen antwoord heb op een ploeg met beperkte kwaliteiten.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie