Plaats twee in zicht voor sterker wordend Polar Bears

25 januari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,ZPB uit, dat is een wedstrijd die we de laatste jaren meer verloren hebben dan gewonnen. Ik ben daarom ook heel erg blij met de overwinning", was de eerste reactie van trainer Hans Nieuwenburg van de mannen waterpoloploeg van Polar Bears. De Beren, een ploeg in opkomst, bewees zaterdag ook lastige hordes nu al goed te kunnen nemen. Na de nederlaag van nummer twee PSV bij laagvlieger De Zijl, krijgt Polar Bears weer energie om de jacht op de tweede plaats in te zetten.

door Boy Imminck

Geconfronteerd met de onverwachte nederlaag van nummer twee PSV was Nieuwenburg duidelijk in zijn commentaar. ,,Is dat echt zo? Dat is erg goed nieuws voor ons. We zitten al even in een hele belangrijke serie. Dit sterkt ons alleen maar. Mijn weekend kan niet meer stuk", aldus de coach. Tegen ZPB had Polar Bears het nog een tijd erg lastig. Vooral in de eerste periode, waarin de Edenaren achter kwamen met 1-0, zag Nieuwenburg zijn ploeg wankelen. ,,Casper Landeweerd reageerde zich af nadat hij werd geprovoceerd. We kregen een strafworp tegen (gestopt door keeper Dijkman, red.) en moesten vier minuten met een man minder spelen. We hebben het goed doorstaan, de achterstand liep niet verder op dan 3-1."

Overwinning

Na een 4-4 stand halverwege, ontliepen de ploegen elkaar ook in het derde part geenszins: 6-6. ,,Toen begon het bij ons beter te lopen, vooral aanvallend gezien. Er kwam meer variatie. Juist daardoor konden we het beslissende gaatje slaan", analyseerde Nieuwenburg na de 7-9 overwinning. De eerstvolgende competitiewedstrijd voor Polars Bears is pas weer op woensdag 4 februari. Dit in verband met het Europacupduel van de vrouwen aanstaand weekend.

'Verdiende mazzel'

Voor de vrouwen van trainer Gerrit-Jan Schothans staat er deze weken weinig meer dan de eerste plaats in de competitie op het spel. Zaterdag gingen de Edese vrouwen door het oog van de naald tegen laagvlieger TW Zaanstreek. In een van Polar Bears niet al te beste wedstrijd, de effectiviteit ontbrak, gaf Zaanstreek uiteindelijk de overwinning cadeau. ,,Nou, we hadden het zelf ook wel verdiend hoor, zo is het dan ook wel weer", vond Schothans zelf. ,,Ons veldspel was redelijk. We kregen best veel kansen. Maar het afwerken was erg matig. We hebben vijf manmeersituaties om zeep geholpen. Dan blijft het dicht bij elkaar en winnen we uiteindelijk toch nog verdiend."

De beslissende 7-8 van Polar Bears viel uit een strafworp die werd veroorzaakt door de trainer van Zaanstreek. ,,Hij vroeg een time-out aan, terwijl Zaanstreek nog niet in balbezit was. Dat betekende een strafworp voor ons. Misschien wat gelukkig, maar wel verdiend." Dinsdag 3 februari speelt Polar Bears de laatste wedstrijd in de eerste competitiehelft tegen nummer laatst Brandenburg.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie