Kantoor Lunteren verwoest: ,,Het is voor ons een grote strop"

25 januari 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Een kantoorpand van grootgroenhandel en afhaalcentrum VeluwePlant aan de Scharrenburgersteeg 14 is zondagochtend volledig uitgebrand. Er raakte niemand gewond. Betrokkenen vermoeden dat de brand is aangestoken.

Resultaat van de brand is een karkas van het pand. ,,Er is weinig van over”, aldus Jan Konijn, neef van eigenaar Leen Konijn van het bedrijf. ,,Het vermoeden bestaat dat de brand is aangestoken”, zegt hij. ,,Er zijn sporen gevonden van een ruit dat is verwijderd.” De technische recherche is momenteel nog bezig met een groot onderzoek (foto). ,,Het is nog te vroeg om daarover uitspraken te doen”, reageert politiewoordvoerder Linda Hofman.

Zondag om 6.50 uur kwamen bij de regionale alarmcentrale diverse 112-meldingen van een uitslaande brand binnen. Verschillende automobilisten zagen de vlammen vanaf de snelweg A30. Daarop werd de brandweer van Lunteren gealarmeerd. Vanwege de grootte en de afgelegen ligging van het pand werd assistentie gevraagd van de brandweerkorpsen van Ede en Barneveld. Om bij het pand te kunnen komen, moest de brandweer het hekwerk daaromheen forceren. Het nablussen heeft tot half elf geduurd.

Hoe groot de schade is, kan VeluwePlant nog niet zeggen. ,,Maar het is duidelijk dat de brand voor ons een grote strop is. Wel gaan onze activiteiten gewoon door”, zegt commercieel medewerker Jan Hardeman. ,,Klanten die producten bij ons willen afhalen, kunnen gewoon nog bij ons langskomen. We hebben op het terrein nog enkele units staan waar we in terecht kunnen.”

VeluwePlant is naast een groothandel voor hoveniers ook een opleidingscentrum. ,,Deze week zouden we hier met drie groepen van 25 cursisten starten”, zegt Hardeman. ,,Vooralsnog wijken we voor deze cursussen nu uit naar de Barneveldse Veluwehal.”

VeluwePlant is een onderdeel van L. Konijn & Co, waartoe ook boomkwekerij Leen Konijn behoort. De firma heeft achter kasteel De Bruinhorst in Ederveen een tuin- en plantencentrum.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie