Harskamp loopt uit voor Van den Brink Rallysport

25 januari 2009 om 00:00 Nieuws

HARSKAMP - Het leek wel of heel Harskamp was uitgelopen om Van den Brink Rallysport binnen te halen na hun fantastische prestaties in de Dakar Rally 2009. Martin van den Brink, Peter Stijkel en Erwin Lagerweij brachten de geel met zwarte GINAF als twaalfde algemeen aan de finish in de zwaarste rally ter wereld. ,,Zonder jullie steun hadden we dit nooit voor elkaar gekregen", sprak Martin van den Brink tot de ruim 100 aanwezigen; familie, vrienden, sponsoren en zakenrelaties.

Om iets over tien 's avonds wachtte de mannen van Van den Brink Rallysport een letterlijk spetterend weerzien met thuisbasis Harskamp. De leden van de vrijwillige brandweer van Harskamp wierpen een imponerende ereboog van waterstralen op voor hun collega Martin van den Brink. ,,Dit is echt geweldig", stamelde Martin van den Brink, die niet had gerekend op zo'n massale ontvangst. De stuurman, navigator Peter Stijkel en monteur Erwin Lagerweij konden bij het verlaten van de touringcar rekenen op een daverend applaus.

In de prachtige en sfeervolle zaal van Partycentrum De Molen deelden de drie Dakar-helden een aantal van hun avonturen met de aanwezigen. Peter Stijkel vertelde over de rit van Puerto Madryn en Jacobacci, waar de mannen twee kilometer over een drooggevallen meer reden. ,,We volgden de sporen van de motoren en voor we het wisten reden we op dat meer. En dat is niet zonder risico. Onder de zoutkorst zit moeras, als je daar doorheen zakt kom je er nooit meer uit. Toen we éénmaal op het meer reden hebben we het gas er maar opgehouden. Best spannend, maar het ging goed."

We weten nu ook dat Erwin Lagerweij onderweg ook heel druk is als de GINAF perfect functioneert. ,,Martin van den Brink kan zich concentreren op remmen, schakel en sturen. Ik heb een dashboard voor me, waar ik af kan lezen hoe het met de motor is, de assen en de andere techniek", aldus de techneut uit Ede. ,,En tussendoor kijk ik - waar nodig - mee met Martin en Peter. Zo hebben we zes ogen om te zorgen dat we de snelste route pakken."

Perfect team

Martin van den Brink liet donderdagavond geen moment onbenut om te benadrukken dat hij, Peter en Erwin in 15 dagen Dakar een perfect team zijn geworden. ,,We hebben dit echt met z'n drieën gedaan. Het hecht samenwerken heeft ons er op de moeilijke momenten echt doorheen gesleept. Zoals die keren dat we in het donker de duinen hebben moeten bedwingen. Dat is gelukt omdat we alle drie scherp waren."

Alle leden van Van den Brink Rallysport waren diep onder de indruk van alle steun die ze tijdens de rally ontvingen vanuit Nederland. ,,De reacties vanuit Nederland vonden we echt hartverwarmend. Zonder jullie steun hadden we dit nooit voor elkaar gekregen. Ontzettend bedankt", sprak Martin van den Brink tot alle aanwezigen.

Voor hoofdsponsor Avema Wegenbouw had Martin nog een uniek cadeau in het verschiet. Harrie van de Ham, directeur van Avema Wegenbouw, ontving het allereerste schaalmodel van de Van den Brink Rallysport rallytruck. Na dit meer officiële intermezzo werd tot in de late uurtjes onder het genot van een hapje een drankje teruggekeken op een zeer geslaagde Dakar 2009. Als het aan Van den Brink Rallysport ligt komt er in 2010 weer een vervolg, om te jagen naar misschien wel nog mooiere prestaties.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie