Einde Europacup seizoen Jarno Beuving

26 januari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Een crash afgelopen vrijdag tijdens de eerste trainingsrun met de viermansbobslee in het Zwitserse Sankt Moritz betekent het einde van het Europacup seizoen voor Edenaar Jarno Beuving. De viermansbob crashte in de beruchte Horse-shoe bocht. Een bocht met een verticale wand in de vorm van een hoefijzer waar op het lichaam van de deelnemers een G-kracht van bijna 5g (vijf keer de zwaartekracht) wordt uitgeoefend. De bobslee is door de crash zwaar beschadigd, zodat deze week deelname aan de wedstrijd in Sankt Moritz en volgende week in het Italiaanse Cesana niet meer mogelijk is.

Daarmee is onverwachts een einde gekomen aan het Europacup seizoen van Jarno Beuving, die afgelopen donderdag nog als remmer functioneerde bij de wedstrijd voor tweemansbobs, maar in Italië uitsluitend de trainingsruns voor zijn rekening zal nemen. Beuving is tijdens de crash uit de bobslee gesprongen. Hij heeft daardoor aan de crash slechts een pijnlijke arm en schouder overgehouden. In eerste instantie vreesde men dat de schouder uit de kom is geweest, maar volgens de wedstrijdarts was dat gelukkig niet het geval. De schade blijft waarschijnlijk beperkt tot spierpijn en wat blauwe plakken.

Dat de enige natuurbobbaan ter wereld een lastige baan is, ondervond ook Edwin van Calker vorige week tijdens de Europese Kampioenschappen. Na de eerste run stond de snelle Nederlandse piloot nog op een kansrijke zevende plaats, maar verloor in de tweede run na een matige start ook veel tijd tussen Snake Corner en de Horse-shoe bocht en moest zodoende concluderen dat dit stuk van de bobbaan hem niet ligt.

Teamgenoot Cesar Gonzales zou in Cesana als remmer in de tweemansbob functioneren, maar hij is bij de crash aan zijn knie gewond geraakt. Mocht Gonzales niet kunnen starten, dan zal Beuving alsnog aan de Europacup wedstrijd deelnemen.

Half februari vertrekt Beuving naar de Verenigde Staten, waar het bobteam Active Professionals in Lake Placid met de tweemansbob zal deelnemen aan de wereldkampioenschappen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie