Ede Stad.nl: Sjoerd Rensen aast op vertrek bij FC Dordrecht

27 januari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Sjoerd Rensen, de in Ede woonachtige doelman van voetbalclub FC Dordrecht, heeft deze week een fikse tegenvaller te verwerken gekregen. Na twee wedstrijden in de basis lijkt de doelman zijn plaats alweer kwijt. FC Dordrecht haalde maandag een nieuwe doelman: viervoudig Belgisch international Tristan Peersman. Door de komst van Peersman lijkt een vertrek van Rensen aanstaande.

door Boy Imminck

,,Mijn club vond twee keepers voor het eerste elftal te weinig en heeft een nieuwe doelman aangetrokken. Hij heeft bij het Belgische Anderlecht gekeept en ook bij Willem II. Verder is hij ook vijf jaar ouder dan ik. Het valt te verwachten dat Peersman een basisplek krijgt", aldus Rensen in een eerste reactie.

Teleurgesteld

De doelman is erg teleurgesteld. ,,Trainer Gert Kruys heeft niet het volste vertrouwen in me. Dat gevoel heb ik al eerder gehad. Hij vindt me waarschijnlijk te klein. De afgelopen twee wedstrijden keepte ik goed, maar maakte ik wel twee beslissende fouten. Dit seizoen heb ik al eens aangegeven in de winterstop weg te willen. Na het vertrek van de eerste doelman van FC Dordrecht zag ik weer kansen. Nu is de situatie weer heel anders."

Nieuwe club

Het eventuele vertrek bij FC Dordrecht zou wel eens snel kunnen komen. ,,Dinsdag heb ik een gesprek gehad met een club uit het betaalde voetbal. Ik sta positief tegenover een vertrek naar die club. Als de clubs er woensdag (morgen, red.) uitkomen, dan vertrek ik bij FC Dordrecht. Ik kan nog niet zeggen over welke club het gaat, de onderhandelingen tussen die club en Dordrecht zouden nog stuk kunnen lopen. Ik verwacht hier zeer binnenkort meer duidelijkheid over te kunnen geven. Mocht het afketsen dan kijk ik naar een vertrek aan het einde van dit seizoen", aldus Sjoerd Rensen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie