Frans van Os overweegt overstap D66

28 januari 2009 om 00:00 Nieuws

Frans van Os is sinds 1 januari 2009 partijloos. Voor menigeen is het nog altijd onduidelijk wat nu precies de reden is waarom hij weg moest bij GB. ,,Het is de bedoeling om intensief te gaan samenwerken met D66,” zegt Van Os desgevraagd. ,,In een later stadium bekijken we of we de zaak in een kunnen schuiven. Het voelt goed, ja.”

EDE - Frans van Os, die voor de jaarwisseling te horen kreeg dat hij na bijna vijftien jaar niet meer welkom is bij GemeenteBelangen (GB), overweegt zich aan te sluiten bij de fractie van D66. Maandagavond werden er formeel de eerste contacten gelegd. En bezocht Van Os een fractievergadering van die partij. Of hij de overstap ook echt gaat maken, weet Frans van Os nog niet. ,, Voor de zomervakantie weten we of ik mij aansluit bij D66,” zegt het nu nog partijloze Edese gemeenteraadslid.

door Jan de Boer

Er is volgens Van Os nog niet concreet besproken hoe hij verder met Marcèl van Dalen, het enige raadslid van D’66, zal optrekken. ,,Net als ik wil men bij D66 ook nog niet direct tot één fractie komen. We moeten nog een beetje aan elkaar wennen.” Bij de samenwerking zal Van Os zich vooral richten op het onderdeel financiën, zijn specialiteit. ,,Verder zal ik wat achtergrondonderzoek doen.” Marcèl van Dalen is verheugd over de samenwerking met Van Os. Aan de burgemeester heeft de D66’er het verzoek gedaan om er voor te zorgen, dat het tweetal een plek naast elkaar in de raadszaal krijgt.

Een in elkaar vlechting is volgens Van Dalen nog niet mogelijk, omdat de leden van D66 gehoord moeten worden. ,,Dat gebeurt in de ledenvergadering, die in maart wordt gehouden. Het was een heel plezierig gesprek maandagavond. Ik zie de samenwerking volkomen zitten. Wij zijn heel blij met de kennis, die Frans in huis heeft. Ik ga er vanuit dat het een tweemansfractie wordt. Dat is van onze kant de intentie.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie