ChristenUnie zet Leon Meijer op drie voor Europa

4 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De ChristenUnie heeft de Edenaar Leon Meijer op nummer drie geplaatst op haar kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen van 4 juni 2009.

Meijer is in politiek Ede geen onbekende. Al bijna acht jaar ondersteunt hij de ChristenUnie fractie in de raad als fractievolger. De laatste twee jaar als lid van de Commissie Maatschappelijke zaken. De selectiecommissie van de ChristenUnie plaatste Leon Meijer op een hoge plek vanwege zijn kennis en vele contacten in Europa. ,,Hij is breed inzetbaar en gemakkelijk in staat om goede verbindingen te leggen tussen het Europese en het nationale niveau.'' Zijn huidige werkkring brengt hem vaak in Brussel. Meijer is beleidsadviseur Europese zaken van de vakbond CNV.

Op de vraag wat zijn werk inhoudt, antwoordt Meijer: ,,Veel Europese regels hebben een effect op Nederlandse werknemers, daarom probeert de vakbond ook in Europa beleid te beïnvloeden. Afgelopen december hebben we bijvoorbeeld kunnen voorkomen dat er een wet werd aangenomen die toestond dat bedrijven in Europa mensen zouden kunnen dwingen om 60 uur per week te werken.''

Het bestuur van de ChristenUnie Kiesvereniging Ede is trots. ,,We hebben een kwalitatief goede fractie in Ede, raadsleden zowel als fractievolgers en de wethouder niet te vergeten. We zijn er trots op dat die Edese kwaliteit ook landelijk gezien wordt en dat Leon Meijer een hoge plek op de kandidatenlijst heeft gekregen. We hebben daarmee als Ede de kans om ook in Europa een woordje mee te praten'', aldus Jacob van Wier, voorzitter van de ChristenUnie in Ede.

ChristenUnie en SGP komen Europees met een gezamenlijke lijst. Op die lijst staan meer ChristenUniekandidaten dan SGP kandidaten. De top vier van de lijst bestaat uit Peter van Dalen (Houten, ChristenUnie), Bas Belder (Apeldoorn, SGP), Ruud van Eijle (Ermelo, ChristenUnie) en Leon Meijer (Ede, ChristenUnie).

Foto:

v.l.n.r.: Peter van Dalen, Ruud van Eijle, Leon Meijer en Carla Dik-Faber.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie