Sam Sam Haarmode nieuw in Ede

4 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Begin februari opende allround kapsalon Sam Sam Haarmode haar deuren. Sam Sam betekent samen en de kapsalon wordt gerund door Karin, Mirjam, Mona, Gertty en Yvonne.

Op de Van Heutszlaan werd in het voormalige pand van Van Holland een fraaie kapsalon gerealiseerd. Het vijftal kent elkaar uit de kapperswereld en allen bleken wel eens met de gedachte te lopen om ooit eens voor zichzelf te gaan beginnen. Op een gegeven moment kwam men er achter dat er een pand leeg stond aan de Van Heutszlaan en toen kwam de zaak op gang.

Verbouwing

Na een aantal telefoontjes en gesprekken werd de deal gesloten tussen het vijftal. Voor de zomervakantie van vorig jaar kwam de zaak aan het rollen en in september begonnen de echtgenoten van de dames met de verbouwing. Gezegd mag worden dat ze er een fraaie kapsalon van hebben gemaakt. Als enige buitenstaander was een loodgieter aangetrokken.

Binnen de salon zijn er een vijftal werkplekken met alle benodigde apparatuur. ,,Onze doelstelling is in eerste instantie gezelligheid om het voor de klanten zo aangenaam mogelijk te maken, daar is het uiteindelijk om begonnen." Het vijftal mag zich zeker allround kapster noemen, ze zijn allen gediplomeerd en gemiddeld zit men twintig jaar in het vak.

Verandering

Volgens het vijftal, die zich uitsluitend op het kappersvak begeeft, is er de laatste jaren wel het een en ander veranderd binnen het vak. ,,De manier van kappen is veranderd net als bij de mode. De wijze van kappen is in de loop van de jaren eveneens veranderd. In tegenstelling tot vroeger wordt er tegenwoordig meer met het mes gewerkt dan met de schaar. Dat geldt zowel bij de vrouwen als bij de mannen. Om in het vak bij te blijven volgen we regelmatig cursussen in knip- en kleurtechnieken. Met name op de hoogte blijven van de kleurtechnieken is belangrijk. De modekleuren en de technieken veranderen nog al eens en daar moeten wij op inspelen om bij te blijven."

Producten

Het vijftal gebruikt de producten van het merk Keune, waarin een drietal lijnen zijn vertegenwoordigd. ,,Caneline is voor de verbeterende balans en draagt daardoor bij aan een betere conditie van het haar. Het haar behoudt zijn natuurlijke elastische veerkracht en glans. De design, de ideale finishing touch. Blend is een nieuwe lijn die staat voor een kleurige jonge lijn. Deze producten zijn zowel voor de salon als thuis te gebruiken."

De officiële opening van de salon heeft men gepland op zaterdag 14 februari. Op die dag is volgens het vijftal iedereen welkom om de nieuwe salon te komen bezichtigen. ,,Alles onder het genot van een hapje en drankje en gratis parkeren voor de deur."

Sam Sam Haarmode

Van Heutszlaan 128 Ede

Tel: 0318-617646

www.samsamhaarmode.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie