Café Harvest wil gezellige sfeer creëren

4 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De compagnons Jan Scherrenburg, Harold Borren en Patrick Harsselaar werden april vorig jaar de eigenaren van Café Harvest. Het drietel zit al jaren in de horeca en heeft een duidelijke visie welke invulling ze willen geven aan het etablissement.

,,De vorige eigenaar heeft met Harvest een goede naam opgebouwd en de naamsbekendheid ligt ook gunstig bij het publiek en het Museumplein. Dit sprak ons dermate aan dat we dachten dat dit moet blijven en vandaar onze interesse om het over te nemen toen we hoorden dat de vorige eigenaar het van de hand wilde doen'', aldus woordvoerder Jan Scherrenburg.

Bewuste keuze

,,Ons hoofddoel is om op vrijdag en zaterdag een gezellige sfeer te scheppen met Nederlands- en Engelstalige muziek voor publiek vanaf 21 jaar, en dat is een bewuste keuze", gaat Scherrenburg verder. ,,Door mijn bekendheid met diverse personen binnen de muziekwereld kwam het verzoek van een aantal bands om live muziek ten gehore te brengen, met name op de zondag. Aan dit verzoek hebben we voldaan, maar wel met een bepaalde doelstelling. De muziek die ten gehore wordt gebracht is min of meer gericht op het iets oudere publiek met soul en rock and roll, muziek uit de jaren zestig en zeventig, net als bleus en motown, muziek in de Tina Turner stijl."

,,Normaal gesproken zijn we alleen op vrijdag en zaterdag geopend van 11.00 tot 03.00 uur, maar de live optredens worden gehouden op elke tweede zondag van de maand. Voor familiefeesten, recepties of bedrijfsfeesten zijn we in overleg ook op andere dagen geopend. Tijdens het optreden van de live bands zorgen wij ervoor dat er in de namiddag een hartig hapje is te nuttigen in de vorm van een saté met brood."

Programmering

De programmaring van de live muziek is voor 2009 al rond met een achttal optredens zoals Tiebreak, Que Passa, Nino's, Roots 66, Ruf Groove en Chec it out. Scherrenburg: ,,In de zomermaanden zijn er gezien de vakanties geen live optredens. In de maand april hebben we eenmalig, op de eerste zondag, de Mo's Blues Band. Op die zondag is ook de Edese Blues Route die door heel Ede wordt gehouden. De aanvang van de optredens is 15.00 en ze eindigen omstreeks 19.00 uur. En een bezoek is gratis."

Kijkend naar de toekomst kan het volgens de woordvoerder best zo zijn dat er twee live optredens op de zondag per maand gehouden gaan worden. ,,Op dit moment ontvangen we alleen maar positieve berichten. Mocht dit zo blijven dan gaan we de live optredens zeker uitbreiden. Al met al kijken we optimistisch naar de toekomst, daar is zeker een reden voor", besluit woordvoerder Jan Scherrenburg.

Café Harvest

Nieuwe Stationsstraat 12

Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie