Fietsviaduct Statenpad wordt afgebouwd

6 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Rijkswaterstaat werkt van vrijdagavond 13 februari tot maandag 23 februari 2009 aan de afbouw van het nieuwe Statenpad-fietsviaduct over de A12. Vanaf vrijdag 13 februari wordt het tijdelijke fietsviaduct verwijderd en de nieuwe aansluiting van de fietsverbinding gerealiseerd.

Vanaf maandag 23 februari kunnen fietsers via het nieuwe Statenpadfietsviaduct de A12 oversteken. Rijkswaterstaat verbreedt tussen Ede en Veenendaal de A12 in beide richtingen met spitsstroken. Het werk tussen Veenendaal en knooppunt Maanderbroek is in beide richtingen nagenoeg gereed.

Tussen knooppunt Maanderbroek en Ede wordt nog hard gewerkt aan het aanbrengen van voorzieningen voor het bedienen van de spitsstroken, het aanbrengen van geluidswerende voorzieningen en de afbouw van twee viaducten, het Bovenbuurtwegviaduct en het Statenpadviaduct. Om deze werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren, is een gedeelte van de A12 tussen Ede en knooppunt Maanderbroek in beide richtingen versmald en zijn de rijstroken op sommige plaatsen verschoven. Bovendien geldt een lagere maximumsnelheid.

Het Statenpadviaduct is nu gereed. Na vrijdag 13 februari wordt de tijdelijke hulpbrug, die ten oosten van het nieuwe viaduct ligt, verwijderd. Hiervoor zijn in de nacht van vrijdag 13 februari op zaterdag 14 februari tussen 22.00 en 06.00 uur een aantal politiestops nodig van circa 15 minuten.

Vanaf vrijdagavond 13 februari 19.00 uur en de week daarna is het voor fietsverkeer niet mogelijk de A12 via het Statenpadviaduct over te steken. Voor deze week is gekozen met het oog op de voorjaarsvakantie. Vanaf maandag 23 februari kan het fietsverkeer gebruik maken van het Statenpadviaduct.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie