Bennekom legt na rust Geinoord over de knie

7 februari 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Bennekom stelde tegen Geinoord na de rust orde op zaken. Met vier doelpunten werd de ploeg van oud Bennekom trainer Bert van Sas naar de laatste plaats verwezen. Vergeten was toen ook de slordige eerste helft.

Toen ging het een paar keer mis met de opbouw. Mark Daalderop (2x) en Corné Schep verzuimden te profiteren. Ook Bennekom kreeg haar kansen. Michel van der Sommen, Martin van Eck en Tom Verhaar zagen geen kans te scoren.

Al snel na de thee kwam Bennekom goedkoop op voorsprong. Een slap schot van Clint van der Wal werd totaal verkeerd beoordeeld door doelman Bas van Stralen: 1-0. Die liet even later bij een poging van Leon Koopman blijken de kluts kwijt te zijn. Gelukkig voor hem liep het net nog goed af.

Maar niet alleen de doelman, maar de hele ploeg uit Nieuwegein leek een klap te hebben opgelopen van de 1-0. Bennekom kon daardoor de grootste seizoenszege bijschrijven. Eerst was het Ruben de Goede, die Martin van Eck in staat stelde de 2-0 aan te tekenen. De invallers Jacco Meurs (voorzet) en Lennart van de Peppel (doelpunt) waren verantwoordelijk voor de 3-0.

Het mooiste werd voor het laatst bewaard. Na een kopbal Mamadou Kaba, was het Ismail el Abbassi die met een mooie omhaal voor de 4-0 eindstand zorgde. Door de winst, en het verlies van Spakenburg, stijgt Bennekom naar plaats vijf op de ranglijst.