Overvaller Bellestein na bijna 10 jaar opgepakt

9 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De politie in Apeldoorn heeft een 44-jarige man uit Almere aangehouden op verdenking van een gewapende overval van bijna 10 jaar geleden op de destijds zo geheten ABN-bank aan de Bellestein in Ede. De overval vond plaats op dinsdag 6 juli 1999.

De politie kwam de man op het spoor na een DNA-match uit de databank van eerder veroordeelden. De politie Apeldoorn verricht het onderzoek, omdat de man bij een ander rechercheonderzoek als mogelijke betrokkene in beeld kwam.

De aangehouden overvaller droeg destijds in Ede een fel oranjekleurige carnavalspruik. Hij wist bij de overval onder bedreiging met een vuurwapen een fors geldbedrag te bemachtigen. Tijdens het sporenonderzoek na de overval trof de politie DNA-materiaal van de overvaller dat nu recentelijk een match vormde met DNA uit de landelijke databank.

Het politieonderzoek gaat nog verder, omdat de politie vermoedt, dat de aangehouden overvaller hulp heeft gehad bij zijn vlucht na de overval.

De verdachte is inmiddels op vrije voeten gesteld, maar zal spoedig op een zitting van de rechtbank in Zutphen dienen te verschijnen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie