Rou en Van Beek klaar voor debuut

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Een verschil was dat er bij Fortissimo wat kritiek doorsijpelde rond de komst van Rou, waar bij Van Beek alleen maar positieve berichten doorkwamen. ,,Onervaren, wat is onervaren? Het gaat er om dat de spelers enthousiast zijn over het voetbal dat ze spelen. Dat de mensen komen kijken naar een ploeg die leuk voetbalt. Dit is mijn eerste klus als hoofdtrainer van een eerste elftal. Dat klopt”, reageert Marco Rou.

Buurmannen hebben veel overeenkomsten EDE - Zowel Fortissimo als Ede/Victoria zijn bezig met een tegenvallend seizoen. Beide teams namen tussentijds afscheid van hun trainer. De beoogde fusieteams trokken beide een trainer aan, die debuteert bij een eerste elftal. Die trainers zaten bij elkaar op de trainerscursus en deden ervaring op bij een tweede elftal. Heel veel overeenkomsten dus tussen Marco Rou en Frans van Beek.

door Boy Imminck en Wim van Kessel

De nieuwe hoofdtrainer van Fortissimo voor volgend seizoen heeft echter al wel het een en ander meegemaakt. Onervaren is nou niet bepaald van toepassing. Als speler droeg Rou liefst dertien seizoenen het shirt van WAVV uit Wageningen. Ook was hij actief bij SKV, EMM en FC Wageningen. Als trainer begon Rou (39) in de jeugd bij Bennekom, waar hij de A1 en B1 onder zijn hoede had. ,,Bij het tweede van Bemmel ben ik twee keer gepromoveerd tot aan de hoofdklasse.”

Ook Van Beek (47) heeft reeds diverse clubs gediend. ,,Ik heb gevoetbald bij Rheden, Worth Rheden, Dierense Boys, Edesche Boys, en weer Worth Rheden en Edesche Boys. Daarna ben ik zowel drie jaar trainer geweest van het tweede van Edesche Boys als nu Wageningen. Met die laatste club heb ik de beker gewonnen en ben kampioen geworden.’’

In Wageningen dacht een aantal dat de in Ede woonachtige Van Beek hoofdtrainer Johan van Capelleveen zou gaan opvolgen. Maar die tekende een jaar bij. ,,Omdat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging, ben ik vervolgens rond gaan kijken. Dat is dus Ede/Victoria geworden.’’

Van Beek, die in het dagelijks leven het sportparkbeheer in Wageningen doet, kent de huidige situatie op de Hoekelumse Eng. Veel spelers zijn vertrokken. En er is geen jeugd om aan te vullen. ,,Hoewel ik er nog niet te veel over kan zeggen, is de club bezig wat spelers van andere clubs aan te trekken. Ik ga zorgen dat er een frisse wind waait. Een van mijn peilers is dat de sfeer goed is. Want dat is een vereiste voor goede resultaten.’’

Collega Marco Rou heeft al een aantal gesprekken met de spelers gevoerd. ,,Bijvoorbeeld met Hakim El Gharbani. Ik heb precies uitgelegd wat ik wil. Over het 4-4-2 systeem was hij enthousiast. Als trainer ben ik duidelijk. Iedereen weet wat hij van mij kan verwachten. Op donderdagavond kan ik leuk een kaartje meeleggen. Maar op zondag en op de trainingen ben ik de baas.”

De trainer, die dit jaar begint aan zijn cursus Oefenmeester TC II, is met het bestuur van Fortissimo nog niet diep ingegaan op een eventuele fusie met Ede/Victoria. ,,De verwachting is dat het voor volgend seizoen nog niet rond is. Ik heb een contract voor een jaar, met een optie voor nog twee. Er moet altijd een team blijven bestaan dat op zondag voetbalt en Fortissimo heet. Dat is erg goed voor de uitstraling”, zegt Rou.

Ook Van Beek heeft van zijn nieuwe bestuur te horen gekregen dat de fusie nog wel een jaar kan duren. ,,Wat daarna gebeurd zien we wel. Ik richt me alleen op volgend seizoen. Maar misschien dat daarna Marco mijn assistent kan worden’’, grapt Van Beek.

Beide nieuwe ‘buurmannen’ zijn geen onbekenden van elkaar. ,,Frans en ik hebben samen op de trainerscursus gezeten. Daar waren wij eigenlijk de gangmakers. Ook privé kan ik erg goed met Frans. Ik heb niet met hem over een eventuele samenwerking tussen onze beide teams gesproken. Dat is nu gewoon niet aan de orde”, stelt Rou.

,,Voor het nieuwe seizoen willen we jongens die bij Fortissimo hebben gespeeld, terughalen. Ook de jeugd gaat doorkomen met behulp van Johan Landman (volgend seizoen trainer tweede), die mijn trainer nog is geweest. Op den duur, rustig aan richting de derde klasse. Dat is voorlopig het plafond.”

Omdat collega Van Beek vaak met Wageningen rond het middaguur voetbalt, is er de gelegenheid zijn nieuwe club al te bekijken. ,,De eerste indruk is geen verkeerde. Het zijn jonge jongens die willen werken. Met wat aanvullingen moet Ede/Victoria weer een rol gaan spelen in de vierde klasse. Dat is ons doel.’’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie