Vragen over geld Ede-marketing en De Doelen

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Marcèl van Dalen (D66), Eric Leltz (GroenLinks/PE) en Frans van Os (fractie Van Os) vragen aan het college van burgemeester en wethouders waarom er zonder goedkeuring van de gemeenteraad al 200.000 euro is uitgegeven voor het plan Ede-marketing en 371.000 euro voor het gemeentelijk gebouw De Doelen.

Het gemeentebestuur is volgens de drie partijen akkoord gegaan met het maken van quick wins en van de fases 1, 2 en 3 van het plan Ede-marketing. En zij claimt daarvoor een bedrag van 200.000 euro vanuit het jaarrekeningresultaat 2008. Het plan Ede-marketing (inclusief de voorgestelde dekking) is volgens de drie partijen nog altijd niet besproken in de raadscommissie Algemene Zaken en Middelen. ,,Waarom heeft B en W het plan tot op heden nog niet gestuurd, maar wordt de eerste fase, de marktanalyse, al wel uitgevoerd?"

,,Zet burgemeester en wethouders de gemeenteraad niet voor het blok? Wordt de gemeenteraad genegeerd en wordt de mening van de gemeenteraad in deze niet van belang geacht?" zo vragen de drie partijen zich af. ,,Het bedrag van 200.000 euro komt uit het mogelijke positieve rekeningresultaat van de gemeente Ede over het jaar 2008. De jaarrekening 2008 wordt door de gemeenteraad behandeld op 2 juli 2009. Dan vindt er besluitvorming plaats, dan wordt door de gemeenteraad bepaald waaraan, als er een positief resultaat zal zijn, dat positieve bedrag zal worden besteed."

De drie partijen concluderen dat het gemeentebestuur vanuit het mogelijke positieve resultaat al bestedingen doen. ,,Waarom passeert u de gemeenteraad? Wordt deze handelswijze een vaste gewoonte, denkend aan de uitgave van 371.000 euro, die al is gedaan voor het gemeentelijk gebouw De Doelen. Nota bene vooruitlopend op de besluitvorming op 2 juli door de gemeenteraad van de perspectiefnota. Voor zover ons bekend is al 571.000 euro uitgegeven zonder de uitdrukkelijke toestemming van de gemeenteraad, laat staan zonder enig overleg met de gemeenteraad."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie