SGP: ,,Huisvesting voor mantelzorg gerealiseerd''

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De fractie van de SGP in Ede constateert dat er huisvesting gerealiseerd wordt in 'bijgebouwen' van boerderijen en woningen om mantelzorg te realiseren. ,,We hebben recent vanuit signalen uit de samenleving vernomen dat hier gebruik van wordt gemaakt'', aldus Arnold Versteeg van de SGP.

Dit is volgens het raadslid een uitvloeisel van het initiatiefvoorstel van de fracties SGP en D66. In 2006 dienden de fracties van D66 en SGP dit in om een binnenplanse vrijstelling op te nemen in de Edese bestemmingsplannen. Deze vrijstelling maakt het mogelijk om in bijgebouwen een huisvestingsvoorziening te realiseren ten behoeve van mantelzorg.

,,Zodoende wordt aan de mantelzorg een extra impuls gegeven. Het is immers mogelijk om bijvoorbeeld de hulpbehoevende ouder(s) langer te verzorgen. Kortom, de mantelzorgverlener en de hulpbehoevenden zijn hier enorm mee geholpen.''

Eind vorig jaar is de ‘Nota van Uitgangspunten voor het Agrarisch Buitengebied Ede’ besproken in de commissievergadering RO. Deze nota is een prelude op het op te stellen bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied. In deze nota is het initiatiefvoorstel van de beide fracties verwerkt en uitgewerkt. Er zijn echter wel voorwaarden verbonden aan deze huisvestingsvoorziening. ,,Dit om wildgroei te voorkomen en tegen te gaan. Eén van de voorwaarden is dat mantelzorg dient te worden gegeven aan hulpbehoevenden, waarmee de hoofdbewoners een familierelatie heeft. Het college kan hier echter in bijzondere gevallen van afwijken'', legt Versteeg uit.

,,Mantelzorg wordt op deze wijze nog meer ingebed in de samenleving. Zodat er meer oog voor elkaar is én eenzaamheid tegen gegaan kan worden. Samen leven, samen wonen en samen zorgen'', aldus de SGP'er.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie