JK: Vakmensen in vloerverwarming

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De geschiedenis van JK vloerverwarming (Janssen-Krop) is een opvallende. Twee kameraden die elkaar zakelijk vonden in de bouw van een speciale freesmachine en daarmee een van de grootste installatiebedrijven in vloerverwarming in Nederland is geworden.

Tegelzetter Ron Krop zocht een machine om stofvrij en zonder hak- en breekwerk vloerverwarming aan te brengen. Hein Janssen, machine- werkbouwkundige van beroep, bouwde in zijn vrije tijd een speciale freesmachine voor zijn kameraad. Samen testten ze de machine uit bij familie en vrienden.

Ingeslepen

NU, vijftien jaar later, worden er jaarlijks zesduizend vloerverwarmingsinstallaties geïnstalleerd. ,,Ons vakkundige team van vijftig eigen monteurs installeren dagelijks zowel ingeslepen als traditionele vloerverwarming", geeft commercieel manager Bas van Milligen aan. Naast de onderneming in Ede heeft men in het Duitse Essen een dochteronderneming JK Fußbodenheizung.

In de renovatiemarkt wordt voornamelijk ingeslepen vloerverwarming geïnstalleerd. In de reeds bestaande dekvloer wordt met behulp van de gepatenteerde slijpmachine stofvrij een strak sleuvenpatroon geslepen, waarin de vloerverwarmingslangen worden aangebracht. ,,Door deze wijze van aanbrengen is het niet langer nodig om een dekvloer te verwijderen of een extra opbouwlaag aan te brengen, met alle financiële en bouwkundige gevolgen van dien", laat marketing manager Regina van de Bovenkamp weten.

Bij de nieuwbouw van woningen en utiliteitsgebouwen wordt vloerverwarming steeds meer toegepast. Deels met de aanleg van vloerverwarming op de traditionele manier, waarbij de verwarmingslangen op gegalvaniseerde bevestigingsmatten worden gemonteerd. Hierover wordt de afwerkvloer gestort.

Energiezuinig

Toch is het infrezen in nieuwbouwwoningen in opmars. Het lijkt tegenstrijdig om eerst de afwerkvloer te storten om hem vervolgens weer in te frezen om de leidingen erin te leggen. Toch is het een comfortabele toepassing. De bewoners profiteren van ingeslepen vloerverwarming, doordat de slangen direct onder de vloerafwerking liggen. Hierdoor is de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen dan bij traditionele vloerverwarming, wat weer energiebesparing oplevert.

,,Daarnaast wordt vanuit regeringswege steeds meer de nadruk gelegd op energiezuinig bouwen. Vloerverwarming speelt daarin een belangrijke rol. Binnen onze onderneming merken wij deze ontwikkeling heel duidelijk", geeft Bas van Milligen aan.

De kracht van JK is dat voor alle vloerverwarmingssystemen alle benodigde RVS verdelers en regelingen in eigen beheer worden ontwikkeld en geproduceerd. Van Milligen: ,,Hierdoor is er een grote mate van flexibiliteit, waardoor klantspecificaties of nieuwe ontwikkelingen snel kunnen worden omgezet naar nieuwe producten. De afgelopen jaren heeft JK een enorme groei gerealiseerd. Desondanks zijn wij nog altijd op zoek naar vakbekwame medewerkers om ons team te versterken."

JK Vloerverwarming BV

Fahrenheitstraat 39 Ede

Tel. 0318-636329

www.JK-nl.com

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie