Elbertsen Bouw terug aan Spinderweg

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Sinds januari van dit jaar is Elbertsen Bouw na twintig jaar afwezigheid teruggekeerd op de Spinderweg in Ede. Nadat dertig jaar geleden Henk Wijnand Elbertsen op 8-jarige leeftijd de eerste steen legde voor het bouwbedrijf van zijn vader zal, nu zijn 8-jarige dochter Noa Elbertsen op 27 april van dit jaar de tweede steen leggen. De feestelijke officiële opening zal plaats vinden net voor de bouwvakvakantie. ,,Dat we zijn verhuisd heeft onder meer te maken met de ongunstige ligging aan de Dwarsweg", laat Henk Wijnand Elbertsen weten.

Marinus Elbertsen is de grondlegger van de onderneming. Voor de oorlog begon hij samen met Van der Meijden een bouwbedrijf aan de Veenderweg. Na zijn overlijden zette zoon Marinus jr. het bedrijf voort om vervolgens in 1969 alleen door te gaan met het bouwbedrijf aan de Spinderweg. In 1980 ging hij flink uitbreiden met een nieuw kantoor om het bedrijf vijf jaar later van de hand te doen aan bouwbedrijf Gerritsen, in Renkum.

Bewuste keuze

Jan Elbertsen, geen familie maar wel werknemer bij Elbertsen, is in die jaren samen met Willemsen doorgegaan onder de naam Aannemersbedrijf Willemsen & Elbertsen Ede bv. In 2004 nam de huidige eigenaar Henk Wijnand Elbertsen het aannemersbedrijf over. Per 1 januari is ook de naam van het bedrijf veranderd in Elbertsen Bouw. ,,Daar is bewust voor gekozen, het ligt makkelijker in de mond en bovendien is de naam Willemsen niet meer van toepassing. Hij heeft geen binding meer met het bedrijf", aldus de eigenaar.

Met de verhuizing kwam er ook een nieuwe huisstijl, uniforme werkkleding en een gemoderniseerde werkplaats waarmee het bouwbedrijf een nieuwe fase ingaat. Volgens Henk Wijnand wordt er niet alleen gebouwd, maar denkt men ook mee vanaf het ontwerp tot de inrichting. ,,Heeft men er behoefte aan, dan wordt een woning turnkey opgeleverd. Wanneer een opdrachtgever dat wenst, levert Elbertsen Bouw zelfs het ontwerp of treedt het op als projectontwikkelaar. Door intensief mee te denken over het proces hebben wij bewezen goed te zijn in het verbouwen van scholen en instellingen, die tijdens het bouwproces moeten blijven functioneren."

Ede en omgeving

In de afgelopen jaren realiseerde men, toen nog onder de naam Willemsen & Elbertsen, fraaie atelierwoningen aan de Amsterdamseweg, de renovatie van winkel- en woonpand van Roke aan de Parkweg, een monumentale dakrenovatie van Restaurant Buitenzorg en verschillende nieuwbouw woningen. ,,Als bedrijf doen we aan aanbestedingen mee, werken op offerte en voor de nodige vaste relaties. Als het enigszins kan richten we ons met ons werk op Ede en directe omgeving, in enkele gevallen werken we daar op verzoek buiten", zegt Elbertsen.

,,Dertig man personeel en vaste onderaannemers spelen bij de uitvoering natuurlijk een belangrijke rol. Door het opleiden van nieuwe werknemers en door als erkend leerbedrijf te functioneren weten wij bij te blijven op het gebied van nieuwe ontwikkelingen. Die mix van traditie en vernieuwing komt nu mooi samen aan de Spinderweg", besluit Henk Wijnand Elbertsen.

Elbertsen Bouw

Spinderweg 9 Ede

Tel. 0318-637250

www.elbertsenbouw.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie