Bijna grand café zonder poeha

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Aan de wand prijkt een kreet die hier concreet lijkt te werken: ‘A cup of coffee shared with a friend is happiness tasted and time well spent’. Arayess beseft dat zijn klandizie niet alleen uit is op een lekker kopje koffie, maar ook een gezellige plek zoekt om even te zitten.

Koffie & Koffie geeft jeu aan Vendelstraat EDE - Het zit stampvol, het oogt er fris en modern, met - uiteraard - bruine tinten. Vanaf dag één liep het als een trein bij Koffie & Koffie. S.E. Arayess begon eind januari met zijn vrouw Astrid een nieuwe horecazaak in de Vendelstraat.

Jarenlang werkte hij in de horeca van Burgers Dierenpark, maar zocht toch nog een uitdaging. ,,Ik ontwikkel nu concepten en begeleid horecabedrijven. In Ede begin ik deze pilot en richt me op een cosmopolitanconcept. Het grote dorp heeft behoefte aan een stadse insteek. Veel personen waarschuwden mij dat je hier te maken hebt met stugge mensen, maar daar heb ik helemaal niks van gemerkt’’, aldus Arayess.

De ondernemer is overtuigd van een stadse opzet in combinatie met de dorpse vriendelijkheid. ,,We gaan niet voor de massa, maar serveren vers en kwaliteit op een kleine kaart’’, voegt Astrid toe. Zij kleedde Koffie & Koffie helemaal zelf aan. ,,Ze is gewoon styliste. Dat zit in haar genen’’, verklaart haar echtgenoot stralend, terwijl hij wijst op de grote lampen.

,,We zijn bijna een grand café zonder poeha’’, vindt de Arnhemmer. Naast de koffiesoorten, serveren zijn personeelsleden vers gebakken, warm appelgebak, plus lunches, zoals Italiaanse broodjes, broodjes zalm, wraps en broodjes kaas. De appeltaart is ook direct mee naar huis te nemen. Chocoladegebak moet een dag eerder worden besteld.

Niet zonder trots toont hij zijn eigen merk koffie. Dit en cadeau-artikelen zijn ook te koop bij Koffie & Koffie. Arayess heeft nu al vaste klanten in Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie