Diverse visies op toekomst De Zanding

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

De ruim 300 caravanbezitters zeggen dat ze niet op straat komen te staan en zien de toekomst met vertrouwen tegemoet. ,,Voor de middenstand en de bewoners van Otterlo die direct of wel indirect van deze toerisme al jaren profiteerden, is dit ook de beste uitkomst’’, schrijven Peters en Baars. ,,Dit gezien het feit dat de bungalowbezoekers overwegend voor korte vakanties (weekeinde of midweken) komen, met volgeladen auto’s. Ze komen het bungalowpark niet af, want daar zijn die parken ook op ingericht.’’

OTTERLO - ,,Het donkere wolkendek boven een van de mooiste vakantieparken van Nederland, De Zanding heeft plaatsgemaakt voor stralende zonneschijn.’’ Dat schrijven J. Peters en C. Baars, twee bezitters van een stacaravan op de camping, naar aanleiding van het afketsen van de overname door het bedrijf Euroinvestors. Inwoners van Otterlo zelf zien daarentegen graag een kwalitatieve opwaardering van het park.

De Otterloërs zelf denken daar echter anders over. ,,De oude manier van bedrijfsvoering is eindig in deze tijd. Dat Euroinvestors de camping niet overneemt, lijkt leuk, maar dat is niet het toekomstbeeld. Als dorp zie je graag dat de kwaliteit van De Zanding hoog is en dat je minder met een piek in de tijd te maken hebt, zoals nu het geval is. Je ziet steeds minder interesse voor kamperen en behoefte aan overnachtingen door het hele jaar heen. Spreiding dus. Daarmee is het dorp het beste af’’, aldus Andries Mijnhardt, voorzitter van Otterlo’s Belang.

Eigenaar Bart-Jan Witschge blijft optimistisch: ,,Ook over vijftig jaar zal De Zanding een toonaangevend vakantiepark zijn, in welke vorm dan ook. Ik blijf me inzetten voor een bedrijf dat klaar is voor de komende decennia en daarbij ontkomen we uiteraard niet aan de veranderingen in de markt. De consument is veeleisend, verwacht steeds meer luxe en comfort.’’ Het terrein is ongeveer 32 hectare groot.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie