Voortvarend werken aan het Ontwikkelingsplan Buitengebied

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

De gemeente Ede werkt hard aan de vele plannen en projecten uit het Ontwikkelingsplan. Een voorbeeld hiervan is de aanleg van nieuwe klompen- en wandelpaden en de landschappelijke inrichting, zoals houtwallen en bomen, in 2008. Naast de lopende projecten staan voor 2009 aantal nieuwe projecten op de agenda. Zo wordt begonnen met het opstellen van een masterplan ‘multifunctionele groenzone Ederveen-Doesburg’, het plaatsen van (informatie)borden en wegbewijzering in Otterlo in het kader van Herkenbare Veluwse Kernen, het realiseren van de Groene wig Ede-Bennekom en wordt de bouw van de derde schaapskooi voorbereid.

EDE - Met het Ontwikkelingsplan Buitengebied, Ruimte voor Kwaliteit genaamd, wil de gemeente Ede ruimte geven aan de dynamiek van het buitengebied. Het plan, dat in mei 2008 is vastgesteld, biedt een langetermijnvisie op de gewenste ontwikkelingsmogelijkheden voor een hoogwaardig buitengebied, uitgewerkt in concrete plannen.

Daarnaast is een belangrijk project het vernieuwen van het Bestemmingsplan Agrarisch Buitengebied. Alle bewoners van het buitengebied worden hierover via de gemeentelijke nieuwsbrief De Buitenronde geïnformeerd. De voortgang hiervan is ook te volgen via www.ede.nl/grote projecten/buitengebied.

Voor zowel de lopende als de nieuwe projecten heeft de gemeente Ede in 2009 een bedrag van circa 1,3 miljoen euro nodig. Dit bedrag resteert na aftrek van de aangevraagde subsidies en andere bijdragen van externe partijen, zoals de provincie Gelderland, het Geldersch Landschap en de Stichting Schaapskudde. In totaal wordt dit jaar ongeveer 2,2 miljoen euro besteed aan zowel lopende als nieuwe projecten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie