,,Ede mag je niet overslaan’’

11 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Net als met de PvdA-gemeenteraadsleden Maarten Jan Kettmann, Charifa el Kaddouri en Marije Eleveld kon er met Dijsselbloem gediscussieerd worden over integratie. ,,Het viel me wel op dat de mensen nu meer bezig zijn met de kredietcrisis”, zegt de in Wageningen wonende PvdA’er.

Tweedekamerlid breekt lans voor gezinscoaches EDE - Jeroen Dijsselbloem wil dat de gemeente Ede óók geld krijgt voor gezins- en straatcoaches om de overlast te bestrijden die een deel van Marokkaanse jongeren veroorzaakt. Dat liet de vice-voorzitter van de PvdA-kamerfractie zaterdag weten.

door Jan de Boer

In tientallen gemeenten in Nederland ging de PvdA de straat op om te praten over de nieuwe integratienota van de partij. De reacties waren heel verschillend, aldus Dijsselbloem. ,,Er waren Edenaren die vinden dat het goed gaat met de integratie. Anderen zijn heel ongeduldig en vinden dat er veel meer moet gebeuren. Bijvoorbeeld tegen de overlast van de Marokkaanse jongeren.”

Ede heeft lang in z’n eentje naar oplossingen moeten zoeken om de overlast van een klein deel van de Marokkaanse jongens tegen te gaan. ,,Voor het eerst heeft het kabinet Balkenende zelf een beleidsplan gemaakt over deze problemen en komt het met een aantal maatregelen. Er komen honderden extra gezinscoaches en straatcoaches voor de gemeenten waar het speelt. Het geld is bestemd voor de zevenentwintig grootste gemeenten in Nederland. Daar zit Ede niet bij. Maar het zal van de gekke zijn als Ede overgeslagen wordt en dat bij de verdeling van het geld alleen maar gekeken wordt naar de grootte van een gemeente. Het geld moet verdeeld worden onder de gemeenten waar het probleem zich voor doet.”

u vervolg op pagina 7

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie