Politie houdt controles in Bennekom en Wageningen

13 februari 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie heeft donderdag verkeerscontroles gehouden in Bennekom en Wageningen. Met de bekeuringen viel het mee.

In Bennekom werd tussen 18.45 en 20.30 uur gecontroleerd op de Heelsumseweg. Daarbij werd één snorfietser bekeurd die te hard reed. Van ruim driehonderd bestuurders werden blaastesten afgenomen, maar geen van hen bleek teveel gedronken te hebben.

In Wageningen werd gecontroleerd op de Marijkeweg en Mansholtlaan. Op de Marijkeweg werd tussen 15.00 en 18.15 uur postgevat. Onder ruim driehonderd passanten waren er zes die te hard hadden gereden. Hoogst gemeten snelheid was 72 km/u terwijl 50 daar is toegestaan. Nog eens dertien bestuurders gingen op de bon voor het rijden zonder gordel. Daarnaast werd een bestuurder bekeurd voor het niets handsfree bellen.

Op de Mansholtlaan werd gecontroleerd tussen 20.30 en 21.30 uur en werden 365 bestuurders onderworpen aan een blaastest. Geen van hen bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te zijn gekropen. Twee bestuurders kregen een bon voor het rijden over een verdrijvingsvlak en niets handsfree bellen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie