Roy de Ruiter gouden wissel Bennekom

14 februari 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Een draak van een eerste helft, gevolgd door een veel beter aantrekkelijker Bennekom na rust. De samenvatting van de derby tussen GVVV en Bennekom is snel te maken. Dat de subtop van de hoofdklasse B zaterdag tegenover elkaar op het veld stond in Veenendaal, was niet af te leiden aan de wedstrijd. Invaller Roy de Ruiter bleek voor Bennekom de positieve doorslaggevende factor: 0-2.

door Boy Imminck

Doordat Mamoudou Kaba ziek was geweest, begonnen Wouter Lamers en Arnoud Weideman centraal achterin bij Bennekom. Het duo kreeg het te stellen met oude bekende Dennis van Meegdenburg en aanvaller Edwin van Rooijen. De enige keer dat de verdediging van Bennekom echt in verlegenheid werd gebracht, was op het moment dat Rudy van Doorn over links weg mocht. Zijn voorzet bereikte Van Meegdenburg die te weinig kracht kon zetten. Mees Heller had daarvoor al verzuimd om Bennekom met een hard schot op een 0-1 voorsprong te zetten. Net voor rust moest doelman Benny Geerts van GVVV zich geblesseerd laten vervangen door reserve doelman Edwin van der Klift.

Wissel

Trainer Bram Braam wisselde net voor het uur aanvaller Roy de Ruiter voor Michel van der Sommen. Dit was naar later bleek een gouden greep. Met de snelle De Ruiter en de trefzekere Clint van der Wal leek Bennekom nog meer op de counter te gaan spelen. Terwijl GVVV sterker werd en drie goede kansen verprutste, viel de bal aan de andere kant wel binnen. ,,Het was op het randje. Misschien wel net buitenspel. Ik kon snel weg en wilde eerst zelf gaan", verklaarde Roy de Ruiter. De jongeling (19) zag Clint van der Wal vrijstaan en schonk de topscorer van Bennekom de 0-1.

Beslissing

GVVV was nog niet klaar met Bennekom. De eerste vrije trap van Veenendaler Danny van Brenk werd gepakt door keeper Kerwin Hartman. Vijf minuten later kroop Bennekom door het oog van de naald. Een nieuwe vrije trap van Van Brenk belandde snoeihard op de lat. Nadat ook invaller Lennart Rekmans had verzuimd om GVVV op gelijke hoogte te brengen, was het slotakkoord voor Roy de Ruiter. Uit een prima voorzet van Leon Koopman kopte de invaller de 0-2 binnen, waarna het duel definitief in het slot zat.

,,Natuurlijk baalde ik er van dat ik op de bank zat. Dat is de keuze van de trainer. Ik ben blij dat ik er in de tweede helft in mocht komen en toch mijn stempel op de wedstrijd heb kunnen drukken. We zijn het duel goed begonnen en hebben het nog beter afgemaakt", vond De Ruiter.

De eerste gesprekken over een langer verblijf bij Bennekom zijn inmiddels gevoerd. ,,Ik weet nog niet of ik blijf. Er schijnt ook interesse te zijn vanuit het betaalde voetbal. Er is een club die me volgt. Voorlopig zit ik hier nog goed. Alleen hoop ik wel meer te spelen", aldus De Ruiter.