Polar Bears redt het net niet in Moskou

14 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Het zag er goed uit voor de vrouwen van Polar Bears na de thuiswedstrijd in de kwartfinale van de LEN Trophy. Daarin werd in Ede met 8-7 gewonnen van het sterke Dinamo Moskou. De return werd zaterdagmorgen in Moskou gespeeld. De ploeg van trainer Gerrit-Jan Schothans kwam in de Russische hoofdstad net iets te kort om de halve finale te bereiken. Door de 12-10 nederlaag is het Europese doek voor Polar Bears gevallen.

Na twee periodes zag het er nog goed uit voor de Berinnen. Het eerste part werd met 2-3 gewonnen, na het tweede part hadden de Russinnen de stand gelijk getrokken op 4-4. Polar Bears werd in de derde periode op een 8-6 achterstand gezet. In deze fase was (oud) international Marieke van den Ham met vier treffers productief.

In een wervelende laatste periode werden de Edenaren op 4-4 gehouden, waardoor de einduitslag van 12-10 op het bord kwam. Het beslissende Russische doelpunt kwam negen seconden voor tijd, waar zestien tellen eerder Polar Bears nog een kans had op de gelijkmaker.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie