DES heeft titelkansen weer in eigen hand

15 februari 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Het eerste tiental van DES is opnieuw koploper in de hoofdklasse A. De wedstrijd tegen het onderaanstaande DIOS uit Eibergen werd met 13-7 gewonnen. De grootste concurrent SNA leed een onverwachte ruime 13-7 nederlaag tegen damclub Het Noorden. Door deze resultaten heeft DES nu een voorsprong van twee punten op DCA Apeldoorn en SNA uit Heerhugowaard. In de laatste ronde op 28 februari moet DES juist op bezoek bij DCA. Bij een gelijkspel of overwinning is DES kampioen. Bij een nederlaag kan DCA gaan feestvieren.

De wedstrijd tegen DIOS begon met een snelle winstpartij van teamcaptain Evert van de Pol tegen Ko Besuijen. Van de Pol won via een mooie slagzet naar dam. Henk Klarenbeek zegevierde ook via een mooie combinatie. Erwin van Hierden pakte de twee punten door in een remise eindspel via een slim slagzetje de Lunteraan in Eibergse dienst Sander Neutel te verslaan. Dit betekende een 6-0 voorsprong.

Ronald van de Beek ging hierna als enige onderuit tegen Harry Vos. De twee remises van Daniel Merkus en Hermen Kroesbergen zorgden voor de 8-4 tussenstand. Vervolgens eiste Aldert van Eck na een overtuigende partij de winst op. Het winnende punt kwam op naam van Marcel Monteba door remise te spelen tegen Jaap Knipper. De overige twee partijen van Arjen Timmer en Richard Cousijnsen eindigden ook in remise. Daarmee kwam de 13-7 eindstand op het scorebord.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie