Bennekom via strafschoppen verder

17 februari 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Bennekom heeft zich dinsdagavond geplaatst voor de vijfde ronde van de districtsbeker. Op het kunstgras van sportcomplex De Eendracht werden de amateurs van NEC na strafschoppen verslagen. Na de reguliere speeltijd was het nog 0-0.

Het begin was voor de jonge Nijmeegse ploeg, die uitkomt in de eerste klasse zondag. Pas halverwege het eerste bedrijf kwam Bennekom beter in haar spel. Dat resulteerde in kansen van Martin van Eck (2x), Clint van der Wal en Roy de Ruiter. Gescoord werd er niet.

Dat redelijk goede spel werd na de rust in eerste instantie voortgezet. Echte kansen bleven uit. Halverwege het tweede kwart moest NEC werd tien man verder, na een overtreding op Mamoudou Kaba. Het gevolg was éénrichtingsverkeer. Omdat Bennekom niet de slimheid toonde het numerieke voordeel uit te buiten, bleef het scorebord onaangeroerd. Pech had De Ruiter wel, toen zijn inzet op de paal belandde.

Bij de strafschoppen maakten Leon Koopman, Roy de Ruiter, Clint van der Wal, Tom Verhaar en Ruben de Goede geen fout. Omdat invaller Danny Lücke de derde Nijmeegse pingel stopte, mag Bennekom door.

In de volgende ronde is op De Eikelhof de winnaar van Excelsior 2 tegen Varsseveld de tegenstander.