Steun en bankrekeningnummer actie 'Rolstoelbus voor broer en zus'

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - 'Het goede doelen elftal' ondersteunt belangeloos de actie 'Rolstoelbus voor broer en zus'. ,,We willen alle inwoners in Ede vragen om een donatie te doen en/of scholen en bedrijven om een actie te organiseren om de rolstoelbus te realiseren'', zegt Sandra Ruijterkamp van de stichting.

Het goede doelen elftal heeft in samenspraak met de familie Bron en mevrouw Berg de actie 'Rolstoelbus voor broer en zus' op zich genomen. ,,Wij gaan alle acties voor hen begeleiden en zijn ook contactpersoon voor deze actie. Stichting Het goede doelen elftal organiseert en initieert acties voor goede doelen waaronder WarChild, RenJac4Kids, Villa Pardoes, de Opkikker, maar dus nu ook voor Jurrian en Nadine.''

Actie 'Rolstoelbus voor broer en zus' gaat over twee kinderen Jurian (9) en Nadine (4) uit Ede die allebei de ziekte AT hebben. Jurian zit al in een elektrische rolstoel en Nadine zal binnen afzienbare tijd ook in een rolstoel zitten. Bij Nadine is ook leukemie geconstateerd en zij ondergaat nu chemokuren.

Daar het gezin geen vervoer heeft om rolstoelen te vervoeren zijn oma Els, opa Arend Bron en Lies de Berg in actie gekomen om geld in te zamelen voor een 'Rolstoelbus voor broer en zus'. Voor het gezin zal het een uitkomst zijn om een rolstoelbus te hebben zodat ze met het hele gezin op deze manier hun wereld kunnen vergroten.

Ataxia Telangiectasia (AT) is een erfelijke ziekte, waarbij het zenuwstelsel en het afweersysteem zijn aangetast. De aantasting van het zenuwstelsel uit zich voornamelijk in een verminderde coördinatie van spierbewegingen, abnormale houdingen van armen en benen, onvoldoende vermogen om iets met de ogen te kunnen volgen en zwakke spieren.

Als gevolg van een aangetast immuunsysteem hebben de kinderen vaak een verhoogde kans op infecties en tumoren. Er is helaas nog geen behandeling bekend die zich op de oorzaak richt. Wel kan er tijdig worden opgetreden door alert te zijn op complicaties. De ziekte komt voor bij 1 op de 80.000 á 100.000 personen. Mensen met AT hebben een verkorte levensverwachting.

Donatie

Els, Arend, Lies en Stichting Het goede doelen elftal wil bedrijven, scholen verenigingen en particulieren vragen om een donatie te doen of acties te organiseren zodat geld ingezameld wordt voor deze twee kinderen. Personeelsverenigingen zouden éénmalig hun personeelsverenigingsgeld kunnen doneren. Scholen zouden bijvoorbeeld een sponsorloop, kleedjesmarkt, markt met verkoop van eigen gemaakte producten kunnen organiseren. Andere voorbeelden van acties: muziekoptredens waarbij entreegeld zou kunnen worden gevraagd aan de ouders en/of genodigden, koekjes verkopen. Ook de wekelijkse collecte op school zou éénmalig als donatie geschonken kunnen worden.

Edese bedrijven vraagt de stichting om te helpen een actie te doen voor de Edese kinderen. Momenteel zijn diverse scholen bezig met een collecte genaamd ”1 euro in de collectebus voor de rolstoelbus”. Op 26 februari wordt een groot diner georganiseerd, de cheque wordt in ontvangst genomen door Jurian.

Op www.hgde.nl vinden gegadigden de informatie over de stichting en de andere goede doelen. De donaties kunnen gestort worden op bankrekening 1023.78.193 ten name van Het goede doelen elftal onder vermelding van Rolstoelbus. Bedrijven en/of scholen die een actie willen gaan doen kunnen dit mailen naar info@hgde.nl of bellen met 06-11866969.

foto:

De initiatiefnemers van de actie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie