Wegens succes geprolongeerd: Stichting Voorwerk

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Stichting Voorwerk is een succes. De afgelopen achttien maanden heeft Voorwerk honderd mensen aan een baan geholpen. De gemeente Ede gaat daarom ook door met deze Stichting.

Stichting Voorwerk Ede is in 2007 is opgericht als de gemeentelijke stichting voor de uitvoering van re-integratietaken, in eerste instantie voor achttien maanden. De resultaten in dit eerste anderhalf jaar zijn zo positief dat de gemeente Ede besloten heeft dat de stichting haar werkzaamheden op de huidige wijze moet voortzetten. Voorwerk heeft niet alleen honderd mensen aan een baan geholpen, maar levert ook zinvolle diensten aan het ‘maatschappelijk middenveld' in Ede. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Het doel van de stichting is de instroom van burgers in een uitkering beperken en de uitstroom vergroten. Vanuit Voorwerk zijn diverse projecten opgestart om enerzijds mensen met een uitkering werkervaring op te laten doen en anderzijds ondersteuning te bieden aan het maatschappelijk middenveld in Ede. Voorwerk werkt bij de uitvoering nauw samen met partners in het maatschappelijk middenveld. Voorbeelden hiervan zijn Vilente, Opella, Woonstede, Welstede, Sportservice Ede en Permar WS. De positieve ontwikkelingen met deze partners en de resultaten maakt Voorwerk een onmisbare schakel in het arbeidsmarktbeleid van Ede, meent de gemeente.

'Service voor de wijk'

Wethouder Kremers opent woensdag 4 maart 'Service voor de wijk', één van de projecten van Voorwerk. Dit is een dienstenservice voor mensen in Ede die wel wat hulp kunnen gebruiken. Dat kan hulp zijn bij een klusje in of om het huis of bijvoorbeeld begeleiding bij het boodschappen doen of bij een bezoek aan een arts. Deze hulp wordt geboden door mensen die via Stichting Voorwerk op zoek zijn naar een vaste baan. De 'Service voor de wijk' is samen met enkele partners in Ede opgezet. Voorwerk hoopt met deze partners in de toekomst op dezelfde constructieve wijze de samenwerking voort te zetten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie