Koen Ubels voor derde keer naar NK-finale striptekenen

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Koen Ubels uit Ede is voor de derde keer in de finale terecht gekomen van het Nederlands kampioenschap striptekenen. In de categorie 15, 16 en 17 jaar heeft een meisje uit Ede de finale gehaald: Sophie Slaats. Er zijn dit jaar dus twee Edese finalisten.

In 2007 en in 2008 deed Koen mee in de categorie 9,10 en 11 jaar. Zowel in 2007 als in 2008 is hij Nederlands kampioen striptekenen geworden. Nu, in 2009, komt hij uit in de categorie 12, 13 en 14 jaar omdat hij 9 februari 12 jaar is geworden.

Koen neemt nu dus deel in een veel zwaardere categorie. De Edese creatieveling tekent vanaf zijn derde jaar en is al ontzettend blij dat hij bij de laatste vijf in de finale zit. Hij heeft er dit jaar in de voorronde voor gekozen om een strip te maken over een vogel die de hele wereld over vliegt om zijn vrienden een belangrijke boodschap te brengen (zie strip).

Het tekenen van dieren is dan ook zijn specialiteit. De finale van het kampioenschap is zondag 1 maart tijdens de stripboekenbeurs in Breda. Daar krijgen de finalisten twee uur de tijd om een strip te maken. Voor meer informatie en voor de strips van zijn concurrenten is informatie te vinden op: www.nkstriptekenen.nl .

foto:

De strip van Koen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie