Gebouw met chique uitstraling

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Speciaal voor het bereiken van het hoogste punt is er een grote kroon gemaakt. De heidehoogheden zullen er mede voor zorgen, dat de kolossale kroon een plekje krijgt op de appartementsgebouwen. Julianapark heeft drie appartementengebouwen met de koninklijke namen Irene, Margriet en Emma. Naar verwachting in september worden de eerste appartementen in het gebouw Irene volgens Rob Arends van Bouwfonds Ontwikkeling opgeleverd.

Kroon op de appartementen in Julianapark EDE - Burgemeester Cees van der Knaap verrichtte eind juni 2008 op ludieke wijze de openingshandeling van de bouw van het Julianapark, dat bestaat uit drie villa-achtige appartementengebouwen met ondergrondse parkeergarages, op de plek waar ooit het Julianaziekenhuis stond. Inmiddels is het hoogste punt van dit koninklijke project bereikt. De Edese heidehoogheden zetten dinsdagmiddag 26 februari 2009 om half vier letterlijk en figuurlijk de kroon op het werk.

door Jan de Boer

In totaal komen er in de appartementengebouwen vijftig ruime en luxe appartementen op een centrale locatie in een stijlvolle parkachtige omgeving, omringd door de rust van het groen. Onder het gebouw ligt een grote parkeergarage met een eigen parkeerplaats en een eigen berging voor elk appartement. De verkoop van de appartementen loopt via de Edese makelaars Verhage en Domicilie. Het gebouw is ontwikkeld door Trebbe Projecten B.V. en Bouwfonds Ontwikkeling. Gerritsen Bouwgroep bouwt de gebouwen. ,,De appartementen in Margriet worden in oktober/november opgeleverd. En de appartementen in Emma nog voor de kerst.”

In ‘Emma’ is nog één woning te koop. ,,In Margriet, het grootste gebouw, zijn nog acht woningen te koop. De appartementen hebben allemaal verschillende maten.” Wie een appartement koopt, kan ook gratis gebruik maken van een binnenhuisarchitect. ,,Dat zit bij de koop inbegrepen. Wij vonden dat dit wel paste bij deze appartementen. Met de binnenhuisarchitect wordt een afspraak gemaakt. Heel veel nieuwe bewoners hebben dat gedaan.”

Het overgrote deel van de kopers in het Julianapark zijn wat oudere mensen uit Ede, die zelf een vrijstaande woning of een twee-onder-een-kapwoning hadden. Niet iedereen hoeft overigens alleen maar zijn eigen geld te gebruiken voor de financiering van een appartement, aldus Arends. ,,Bij de Rabobank organiseert men af en toe de ‘opeetconstructie’ bijeenkomsten. Voor oudere mensen, die een eigen woning in bezit hebben, zijn er arrangementen waarmee je je hypotheek verhoogt. Met het geld dat vrijkomt kun je die dingen doen, die je leuk vindt. Door die bijeenkomsten hebben wij veel kopers gekregen.”

Voor de nog niet verkochte woningen is er vrijdag 27 februari tussen 15.00 en 17.00 uur een kijkdag. ,,Dan kun je ook binnen kijken. Het is natuurlijk wel ruw bouw, maar je kunt al enige appartementen, die klaar zijn bekijken. Je kunt dan ook over het terrein lopen. Tot dusverre konden de mensen het appartementencomplex alleen nog maar vanaf de Stationsweg bekijken. Het wordt een prachtig gebouw met een chique uitstraling.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie