Partijen bezorgd om crisis

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De fracties van GemeenteBelangen, GroenLinks/PE en D66 schreven al op 9 januari een brief aan het Edese gemeentebestuur over de economische crisis.

Zij vragen het college van b. en w. alsnog op korte termijn te reageren. ,,De economische crisis zet ook ernstig door in de gemeente Ede.” Dinsdag publiceerde het Centraal Planbureau (CPB) de nieuwe cijfers over de Nederlandse economie. De Nederlandse economie krimpt in 2009 met 3,5 procent. In december 2008 ging het CPB nog uit van een krimp van 0,75 procent.

,,Een aanzienlijke verslechtering dus. Zulke slechte cijfers zijn sinds de economische crisis van de jaren dertig van de vorige eeuw niet meer voorgekomen,” stellen de drie partijen. Op 12 januari schreven de drie ook een brief over de gevolgen van de economische crisis. Daarop volgde geen reactie.

,,Op 19 januari hebben wij b. en w. het pamflet ‘maak van een kikker een prinses’ doen toekomen, waarin wij vijf voorzetten doen om de gevolgen van de kredietcrisis voor de inwoners van Ede te verzachten en ook onze economie te vergroenen. Ook hierop geen reactie. Alsnog willen wij op korte termijn een reactie. Dat zien wij, zeker in het licht van de gepubliceerde cijfers van het CPB, met belangstelling tegemoet.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie