,,Politie heeft juist gehandeld bij brand Lunteren''

18 februari 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - De politie betreurt het uitbranden van 'Ons Landhuis' aan de Barneveldseweg in Lunteren, maar heeft in dit geval niet verkeerd gehandeld. Dat zegt politiewoordvoerder Suzanne van Dijk.

door Geertjan Jansen

Het pand werd tot eind november gebruikt door De Bongerd, een wooncentrum voor verstandelijk gehandicapten. Hoewel het huurcontract nog liep, stond het sindsdien leeg.

Adri den Dunnen, teamleider van De Bongerd, wilde vorige week dinsdag aangifte doen van een kleine brand in het gebouw. Tot haar grote verbazing kon ze pas donderdag op het politiebureau in Ede terecht. In de nacht van dinsdag op woensdag legde een nieuwe brand het pand grotendeels in de as. ,,Als de politie het terrein meteen na mijn melding had afgezet, had dit mogelijk voorkomen kunnen worden. Dan konden er géén mensen meer bij het pand komen. Het optreden van de politie vind ik op z'n zachtst gezegd raar. Ik overweeg een klacht in te dienen'', zei ze vorige week.

,,Bij een poging tot brandstichting is de prioriteit niet zo hoog dat er meteen aangifte moet worden gedaan'', reageert politiewoordvoerder Van Dijk. ,,Na ons eerste telefonisch contact zou mevrouw Den Dunnen nog terugbellen, maar dat is nooit gebeurd. We hadden eventueel extra kunnen surveilleren, maar dan nog kan je niet honderd procent garanderen dat iets niet uitbrandt. Het plaatsen van hekken is géén taak van de politie. Dat moet de eigenaar zelf doen.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie