Verzwakte Berinnen onderuit tegen Het Ravijn

22 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - Een Europacupweek vol spanning, een reis naar Moskou en een pittige tegenstander. Het heeft zaterdagavond voor de vrouwen van Polar Bears zijn tol geëist. In de nieuwe top zes competitie verloor de Edese ploeg met 11-9 van mede titelkandidaat Het Ravijn.

door Boy Imminck

,,Drie speelsters kampten met ziekte. Ook Nienke Vermeer is een tijd niet beschikbaar. Zij zit in het gips, nadat er is geconstateerd dat een enkelband in haar voet is gescheurd", vertelde trainer Gerrit-Jan Schothans.

Tegen Het Ravijn kwam Polar Bears snel in de wedstrijd twee treffers achter. Aan de hand van de weergaloze ex-international Karin Kuipers (zes treffers) bleek Het Ravijn uiteindelijk een maatje te groot. ,,Dit is niet prettig. We verliezen van Dinamo Moskou én Het Ravijn in een week. We komen er wel overheen. Er is voldoende tijd om deze misstap te corrigeren", aldus Schothans.

Stevig derde

De doelstelling van een aantal weken geleden, het veroveren van de tweede plaats in de hoofdklasse, hebben de mannen van Polar Bears voorlopig even in de koelkast gezet. ,,Casper Landeweert is voor drie duels geschorst, Bas de Jong wordt waarschijnlijk ook binnenkort geschorst naar aanleiding van zijn straf in de halve finale van de KNZB-beker. We missen dus een aantal spelers. Daar komt bij dat we zelf ook belangrijke punten hebben laten liggen. Onze doelstelling is dus het consolideren van de derde plaats. Zaterdag spelen we tegen nummer twee PSV. Winst zal lastig worden", leg teammanager René Vermond uit.

Zaterdag zegevierde Polar Bears wel van WS Twente. Twee weken geleden werd de uitwedstrijd ook al met 7-13 gewonnen, in Ede werd het 15-11. Niels Aartse, die de geblesseerde Noël Hoppener verving (ontstoken oog, red.), maakte vier treffers. Aartse kwam terug van een lange schorsing en toonde zich een prima vervanger. Door de overwinning komt Polar Bears op vier punten van nummer twee PSV, dat ruim verloor van koploper Donk. De derde plaats van Polar Bears is voorlopig nog niet in gevaar. De voorsprong op nummer vier Het Ravijn is inmiddels zeven punten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie