Gemeente Ede steunt scholen bij aanschaf lesmateriaal Anne Frankstichting

24 februari 2009 om 00:00 Nieuws

EDE - De scholen in Ede hechten, evenals de gemeente Ede, veel belang aan het lesmateriaal van de Anne Frankstichting over de Tweede Wereldoorlog. Om de scholen te stimuleren het lesmateriaal te gebruiken, komt de gemeente Ede hen tegemoet in de kosten.

De Anne Frankstichting geeft jaarlijks in het voorjaar een krant uit over oorlog en onderdrukking. De krant is bedoeld voor leerlingen van 10 tot 14 jaar. Alle scholen voor basis- en voortgezet onderwijs in Nederland krijgen een exemplaar. Zij kunnen zelf meer exemplaren of andere producten bestellen. Naast de krant maakt een speciaal doorgeefdagboek deel uit van het lespakket. Leerlingen kunnen klassikaal een dagboek bijhouden en opschrijven wat hen nu bezighoudt. Het is een wedstrijd: de klas die het leukste en beste doorgeefdagboek instuurt, krijgt een bijzondere prijs.

Uit een inventarisatie bij scholen in Ede blijkt dat dit materiaal voorziet in een grote behoefte. Zij beschouwen de Tweede Wereldoorlog als een vanzelfsprekend onderwerp waar ze niet omheen kunnen. Het wordt jaarlijks behandeld in de geschiedenislessen in groep 7 en/of 8 van de basisschool. Scholen schaffen dit materiaal echter in beperkte mate aan omdat ze het te duur vinden. Dit betekent dat ze vaak werken met verouderde exemplaren.

Vanuit deze behoefte heeft de gemeente Ede besloten om ook dit jaar scholen financieel te steunen bij de aanschaf van het lesmateriaal van de Anne Frankstichting. Alle basisscholen en scholen voor voortgezet onderwijs ontvangen in het voorjaar tien exemplaren van de Anne Frankkrant, een doorgeefdagboek en een de docentenhandleiding. Zij worden hier in een brief over geïnformeerd.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie