‘Opbrengst Nuon wordt niet verjubeld’

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Gedeputeerde Harry Keereweer: ,,Mijn eerste reactie is positief. Provinciale Staten hechten vooral aan voorzieningszekerheid en duurzaamheid. Vattenfall is een betrouwbare partner die aan deze criteria voldoet.” De provincie Gelderland heeft bijna 44,7% van de aandelen. Dat betekent dat de provincie Gelderland bij de verkoop van alle aandelen in totaal 4,4 miljard euro ontvangt. Gelderland krijgt dit bedrag niet in één keer aangezien de aandelen in fases zullen worden verkocht.

REGIO - De provincie Gelderland is positief over de keuze van het productie- en leveringsbedrijf Nuon voor een strategische samenwerking met het Zweedse Vattenfall. De provincie wil de ruim 4 miljard euro, die zij ontvangt uit de verkoop van alle aandelen, goed investeren in de Gelderse samenleving, laat zij weten.

Jaarlijks dividend

Tot nu toe heeft de provincie Gelderland jaarlijks dividend ontvangen, dat zij direct investeerde in de Gelderse samenleving. ,,Uitgangspunt voor de provincie Gelderland is dat de verkoopopbrengst niet ‘verjubeld’ wordt. Het geld (stamkapitaal) wordt door de provincie als goed rentmeester beheerd en zij zal de jaarlijkse rente hiervan blijven investeren in de Gelderse samenleving”,”stelt de provincie. Bij de Gelderse begroting van 2010 bekijkt de provincie welke ruimte er is om extra investeringen te doen uit de meeropbrengst van de aandelenverkoop.” De samenwerking met Vattenfall is voor Nuon van groot belang om haar strategische positie op de internationale energiemarkt te versterken. Met de nieuwe partner heeft Nuon de financiële slagkracht om belangrijke investeringen te doen in duurzame energie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie