Huug den Ouden en Pien Elgersma van milieuwerkgroep krijgen onderscheiding

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - Ir. Huug den Ouden (82) en drs. Pien Elgersma-Cramer (72) zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Cees van der Knaap van Ede heeft hen donderdag de versierselen opgespeld die horen bij deze koninklijke onderscheiding. Dit gebeurde tijdens de donateuravond van Stichting Milieuwerkgroepen Ede (SME) in De Brink in Bennekom.

De twee bestuursleden van de Stichting Milieuwerkgroepen Ede ontvingen deze onderscheidingen op basis van hun jarenlange inzet voor - onder meer - landschap, natuur en milieu in de gemeente Ede.

Den Ouden, net als mevrouw Elgersma een echte natuurgenieter, heeft zich met hart en ziel ingezet voor natuur en milieu. Niet alleen in de gemeente Ede, maar ook op het Waddeneiland Terschelling. Al meer dan 35 jaar zet hij zich in voor de Stichting Milieuwerkgroepen Ede (SME) en is sinds de oprichting penningmeester geweest. Naast de zorg voor de financiën is de heer Den Ouden ook vaak aanwezig (geweest) bij overleg met andere betrokkenen en betrokken organisaties rond natuur, landschap en milieu, waaronder het regulier overleg met wethouders van de gemeente Ede.

Bovendien heeft de Den Ouden zich zo’n 20 jaar als bestuurslid ingezet voor de Stichting Ons Schellingerland (SOS). Deze Stichting probeert de schoonheid en het karakteristieke van Terschelling te behouden en in gevallen die zich daartoe lenen, mee te werken aan een aangepaste verantwoorde nieuwe vormgeving. De heer Den Ouden onderschreef het SOS-streven geheel en al en handelde ernaar. Op het eiland zet hij zich in voor natuur en milieu. Zijn bijzondere interesse ging uit naar de waterhuishouding, op Terschelling het aanzien van de polder en de steile slootkanten; in onze regio vooral naar de verdroging van de westelijke Veluwerand.

Vluchtelingen

Elgersma is vele jaren op allerlei fronten actief geweest. Zo is ze jarenlang SME-secretaris geweest. Met grote inzet en nauwkeurigheid verzorgde zij de agenda en het versturen van brieven, zoals reacties op (gemeentelijke en provinciale) plannen en bezwaarschriften. Daarnaast zorgt/de zij ook voor een correcte afhandeling van binnenkomende brieven en stelde jaarlijks het jaarverslag op. Ook hield zij meldingen bij van aangevraagde of verleende vergunningen vanwege bijvoorbeeld het milieu of kap van bomen.

Bovendien is ze vele jaren actief geweest bij Stichting Vluchtelingenwerk, afdeling Ede. Ze heeft er verschillende functies vervuld: bestuurslid, spreekuur-medewerkster; maatschappelijk begeleidster van vluchtelingen; en heeft bovendien asielzoekers juridisch begeleid.

Verder heeft ze zitting gehad in diverse schoolbesturen. Zo is ze negen jaar lid geweest van het dagelijks bestuur, deels als secretaris, van Vereniging ‘Het Christelijk Streeklyceum’ te Ede. Ook heeft mevrouw Elgersma zich ingezet voor Vereniging Voor Christelijk Nationaal Schoolonderwijs (CNS), deels als bestuurslid.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie