Creatief coach Petra Roelofsen

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

In haar atelier, verscholen in een lommerrijke buurt, is Roelofsen dagelijks te vinden. Haar expositie onder de naam ‘Een huid te weinig…’ in het Centrum voor Beeldende Kunst Ede (in Cultura) bestaat geheel uit nieuw werk. En dat is hard werken. De expositie opent zaterdag 28 februari en is te zien tot 5 april.

EDE - De Edese kunstenaar Petra Roelofsen heeft een drukke tijd. Afgelopen weekend hield ze open atelier. Een expositie en de start van haar Beeldend Lab, centrum voor creatieve ontwikkeling, staan voor de deur. Is er nog vrije tijd? Roelofsen: ,,Werk en privé zijn bij mij nooit gescheiden. Inspiratie en ideeën zijn er altijd.”

Het werk van Roelofsen heeft een sterke verbeeldingskracht. ,,Ik zoek verbindingen die ogenschijnlijk niks met elkaar te maken hebben. Door het blootleggen van een schemerwereld wil ik een nieuwe orde scheppen. Emoties als angst, eenzaamheid, strijd en verdriet krijgen in mijn werk een diepere betekenis.”

Roelofsen (Ede, 1966) is geen onbekende in de Edese wereld van kunst en cultuur. Na een tussenstop, ze woonde en werkte vijf jaar in Groningen, heeft ze in Ede de draad weer opgepakt in 2005. Ze werkte enkele jaren als beeldend docent in de jeugdhulpverlening. Vorig jaar besloot ze zich weer volledig te gaan richten op de kunst. In 2008 organiseerde ze voor Cultura het festival Ede Uit de Kunst. Eind vorig jaar was een installatie van haar hand te zien tijdens het Emily Dickinson-festival in Ede.

Afgelopen weekend kon iedereen kennis maken met Roelofsen tijdens haar open atelier. Roelofsen: ,,Een deel van mijn werk was te bezichtigen en ik gaf uitleg over bijeenkomsten die ik ga begeleiden onder de naam Beeldend Lab, centrum voor creatieve ontwikkeling. Volwassenen en kinderen kunnen zich voor diverse lessen opgeven.”

In haar Beeldend Lab staat het oproepen, ontwikkelen en stimuleren van artistieke creativiteit centraal voor iedereen vanaf 6 jaar. ,,Iedereen heeft creativiteit in zich. In mijn atelier krijgt iedereen de ruimte daaraan te werken. Op haar of zijn manier, in haar of zijn tempo. Ik stuur, ik begeleid en ik ondersteun. Wie met begeleiding vrij wil werken, is ook welkom.” De vrijheid die deelnemers krijgen is vernieuwend. ,,Ik wil mensen prikkelen en stimuleren, verrassen en tot nadenken stemmen. Beginners en gevorderden werken samen om elkaar te inspireren. Ik geloof niet in een standaardcursus van tien lessen van een uur. Het uitwerken van inspiratie en creativiteit werkt echt anders.”

Nieuwe cursisten kunnen zich nog opgeven voor het Beeldend Lab. Voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar is nog genoeg plek.

u Het Beeldend Lab is te vinden aan de Sysseltselaan 14 in Ede. Een overzicht van alle activiteiten staat op www.beeldendlab.nl. Meer weten? Bel Petra Roelofsen 06-15642787.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie