Na slechtere, goede tijden bij BC Netwerk

25 februari 2009 om 00:00 Nieuws

Voor de jeugd is het van hetzelfde laken een pak. ,,Alle wensen van de leden moeten wij bedienen. Doordat je maar een beetje vrij speelt wanneer jij dat wilt, of door trainingen en competitiemogelijkheden aan te bieden. En we laten mooie shirtjes maken om er als club goed uit te zien. We leggen competitiespelers geen financiële drempels in de weg. Uit de algemene clubmiddelen putten we geld om het spelen in de competitie mogelijk te maken.”

Eerste en tweede team strijden om districtstitel EDE - ,,We willen mensen niet remmen in hun drang om competitie.” Woorden van voorzitter Wouter van Minderhout van Badminton Club (BC) Netwerk. De club zit weer in de lift. ,,We stimuleren het wel, maar het is geen absoluut hoofddoel. Na een nieuwe bestuursformatie hebben wij het beleid wat scherper gesteld. Wij willen een club zijn waar allerlei mensen terecht kunnen. Voor hen, die competitie op een hoog niveau willen spelen. En voor hen die recreatief willen spelen.”

door Jan de Boer

BC Netwerk legt de lat niet te hoog. Het eerste team hoeft niet hoger dan de eerste klasse te spelen. ,,We hebben er geen getalsmatig doel aan gehangen. Dat laten we aan het team wat er toevallig staat. En aan wat het team zelf wil. Je kunt wel doelen stellen en gefrustreerd raken als je dat niet haalt. “ Het eerste team (Mike van Gulik, John van Schoonhoven, Lies van Schoonhoven, Koen Kok en Armand Tan) en tweede team (Yvette van Laar, Wouter van Minderhout, Peter Hendriks en Wendy Modder) van BC Netwerk zijn in de afgelopen werd districtsklassekampioen geworden.

Jack Schrijn is de trainer van de hoogst spelende teams van BC Netwerk. Komende zaterdag doet de eerste en de tweede ploeg van Netwerk in sporthal Valkenhuizen in Arnhem mee aan de districtskampioenschappen. ,,De teams die daar meedoen zijn al wel gepromoveerd. We gaan in ieder geval hoger spelen, ja. Er zijn daar twee poules van vier, dus je moet eerst de poule door zien te komen. En ‘s middags zijn er dan de kruisfinales,” weet vicevoorzitter Yvette van Laar.

BC Netwerk bestaat al sinds 1987. In Ede is het de enige club waar in competitieverband kan worden gebadmintond. Op het dieptepunt had de badmintonclub iets van 90 leden. Nu zit BC Netwerk weer op 140 leden. ,,Wij hebben er last van gehad, dat zaalsporten eind jaren negentig in ledental achteruit gingen. Dat was badmintonsportbreed aan de hand. Het is nu aan het ombuigen.” Eén verklaarbare reden daarvoor is volgens het tweetal het aantrekken van Fred van der Knaap als recreantentrainer. ,,Daardoor houden we de leden bij de club. Ze krijgen de mogelijkheid om beter te worden.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie